Raluca Turcan: Statul face mult prea puțin pentru cei mai săraci dintre români

275
Raluca Turcan: Statul face mult prea puțin pentru cei mai săraci dintre români - raluca-1617116968.jpg

Articole recomandate

Ministrul Raluca Turcan scrie pe Facebook că „punctul nevralgic al sistemului de asistență socială din România este sistemul însuși”. Pentru a corecta „această deficiență majoră va fi propusă o schimbare radicală de abordare și de conținut în ceea ce privește serviciile sociale”, precizează Turcan.


„Campania națională dedicată persoanelor vulnerabile, pe care am derulat-o prin ANOFM și ANPIS, a arătat că statul face mult prea puțin, în acest moment, pentru cei mai săraci dintre români”, scrie Raluca Turcan.


Inspecția socială a desfășurat activităti de verificare în 1.966 UAT, a verificat 40.292 din cei 110.711 titulari de ajutor social și 99.593 de titulari de ajutor social din cei 261.775 și a identificat 4.145 de persoane cu risc mare de vulnerabilitate.


Au fost identificate mii de persoane cu nevoi speciale care scăpau statisticilor oficiale și care nu beneficiau de sprijinul necesar. Iată câteva exemple relevante de lucruri identificate în timpul acțiunii de inspecție socială:
- 267 persoane cu afecțiuni de sănătate grave care nu beneficiază de măsuri de protecție specială pentru persoane cu dizabilitate/ invaliditate;
- 10 copii fără certificate de naștere (fără identitate), pentru care inspectorii sociali au dispus măsuri în consecință;
- 2.091 copii aflați în familiile beneficiare de ajutor social neșcolarizați, care au abandonat cursurile școlare sau se află în risc de abandon școlar. Au fost dispuse măsuri de sprijin, la nivel local. Alți 15 copii cu probleme de sănătate nu erau cuprinși în învățământul special și au fost dispuse măsuri pentru ca ei să poată avea acces la educație.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.3144 secunde