Rafila: După ce faci prima doză de vaccin ARN mesager, la 10 zile să primești certificatul verde, la fel ca cei cu doză unică

264
1
Rafila: După ce faci prima doză de vaccin ARN mesager, la 10 zile să primești certificatul verde, la fel ca cei cu doză unică - rafila-1636187019.jpg

Articole recomandate

Alexandru Rafila a declarat vineri, la Digi24, că în ceea ce privește obținerea certificatului verde în România ar trebui elimitată orice fel de discriminare. În opinia sa, cei care se vaccinează cu vaccinuri ARN mesager ar trebui să poată obține documentul la zece zile după prima doză, la fel ca în cazul imunizării cu vaccinul în doza unică. "Dacă nu se vaccinează cu a doua doză, atunci se va anula. Trebuie să nu mai creăm discriminări", a spus Rafila. 


"Vă dau un exemplu, pe care l-am și propus. Vrea cineva să se vaccineze cu un vaccin care se administrează în două doze, unul cu ARN mesager, și nu o face pentru că durează prea mult până obține certificatul verde. După ce faci prima doză cu ARN mesager, la zece zile, la fel și cei care se imunizează cu Johnson (în doză unică - n.r.), primești certificatul. Dacă nu se vaccinează cu a doua doză, se pierde. Trebuie să nu mai creăm discriminări", a declarat Alexandru Rafila, vineri seara, la Digi24.


Acesta a mai precizat că românii au în continuare dileme în privinţa certificatului verde COVID, pentru că nu li s-a explicat ce este acest document și că se poate obține inclusiv cu testare. 


"S-a explicat populației ce este acest certificat verde? Nu s-a explicat. Certificatul verde ar trebui să fie ușor de obținut, trebuie să te poți și testa, nu poți exclude. În lipsa unei politici coerente care să ducă la vaccinarea mai multor cetățeni decât s-au vaccinat, trebuie să le oferi și această alternativă, a testării. Vreau să vă spun că noi testăm cam de 5-6 ori mai puțin decât testează alte țări care au trecut printr-o situație similară cu noi ca număr de cazuri. Întâlnirile avute cu OMS au pus accentul pe acest lucru, acces la testare, mai ales în zonele rurale. Cum putem să îi dăm unei persoane vârstnice din mediul rural certificatul verde dacă s-a vaccinat?", a declarat Rafila, la Digi24.


Alexandru Rafila susține că certificatul verde ar trebui aplicat tuturor, dând exemplul instituțiilor în care se solicită documentul, fără ca angajații să-l aibă. 


"Dacă ne hotărâm că vom avea certificat verde, nu pot să fie angajați mai speciali, ar trebui să îl aibă toată lumea, eu aș susține un tip de certificat verde aplicabil tuturor. Nu pot să merg într-o instituție în care cineva care nu are certificat verde nu mă lasă pe mine să intru", a mai spus deputatul PSD. 




Comentează știrea

gelu
6 noiembrie 2021
discriminare

ar trebui ca certificatul verde sa fie valabil ptr 1 doza vaccin si cine vrea poate face pe al 2 lea, ,,pe al5lea / discriminare fac cei care s-au vaccinat-fals, au facut fald-covid, escrocheria e caracteristica romanilor / Foarte important--vaccinul covid trebuia sa se faca la medic familie, in clinici private si fara atata balamuc , ar trebui sa fie vaccin medical / eu unul nu as cumpara flacoane furate si nici cadou nu vreau/ pentru cresterea nr deceselor ar fi necesara sinuciderea medicala voluntara la cei peste 18 ani sau semnatura parinti pentru minori, asa ca la vaccin covid .

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5753 secunde