Raed Arafat: Adeverința de vaccinare demonstrează că ești vaccinat și verificabil în afara țării

723
Raed Arafat: Adeverința de vaccinare demonstrează că ești vaccinat și verificabil în afara țării - raedarafat-1615619858.jpg

Articole recomandate

Raed Arafat a vorbit la Digi24 despre oportunitatea așa-zisului pașaport de vaccinare, pe care statele membre ale Uniunii Europene l-ar putea impune pentru a permite libertatea de circulație. Secretarul de stat spune că certificatele eliberate după imunizare, în centrele din România, sunt valabile și în afara țării și pot fi verificate prin intermediul QR codului.


"Trebuie evitată discriminarea, dacă ești vaccinat te lăsam să te duci, dacă nu ești vaccinat nu te lăsam să te duci. Dar sunt deja țări care au zis că dacă vii și ești vaccinat sau ai avut boala și ai anticorpi înseamnă că nu mai intri în carantină, sunt țări care vor să facă asta. Dacă ești vaccinat cu ambele doze și au trecut minimum 10 zile sau ai fost bolnav și nu au trecut mai mult de 30 de zile nu mai intri în caratină. Acest lucru poate fi aplicat la turism, între țări mai ales. Sunt state care discută deja acest lucru și cred că îl vor aplica. Dacă ai fost vaccinat, nu mai intri în carantină, pentru că știu că deja ai fost imunizat și scade șansa de răspândire și de a infecta pe alții", a spus șeful DSU la Digi24. 


Arafat a precizat și că până la un pașaport de vaccinare, adeverința de vaccinare va fi oricum valabilă, inclusiv în afara țării.


"Adeverința de vaccinare cu data e valabilă și atunci când urci în avion și o arăți și în altă țară, ei o văd și o recunosc. Ea este și în limba engleză, e un cod QR care permite verificarea și faptul că demonstrezi că ești vaccinat este verificabil. Cei care încearcă să falsifice trebuie să știe că acest cod QR poate să demonstreze că ai falsificat-o și e mai greu să falsifici pentru că cine citeste vede datele în codul respectiv. De obice, când arăți numele tău cu datele înseamnă că într-adevăr ai fost vaccinat", a mai spus Arafat.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7159 secunde