Mai multe ştiri online:

Radu Mazăre, despre greva RATC: ,,Șoferii nu mai pot fura motorină, iar să dai un leu nu mai merge pentru că sunt controale"

Ştire online publicată Luni, 16 Septembrie 2013. Autor: Andreea ILIESCU
Referitor la greva RATC care a paralizat traficul constănțean astăzi, primarul Constanței, Radu Mazăre, a declarat:


"Mi se se pare intolerabil! Greva de astăzi este un șantaj atât pentru mine cât și pentru locuitorii Constanței. RATC a semnat un contract colectiv de muncă, iar legea spune clar că atâta timp cât ai un astfel de contract de muncă nu ai voie să faci grevă. Discuția s-a încheiat conform legilor în vigoare. Aceasta grevă nu este legală, iar pierderile vor fi suportate de șoferii care au făcut grevă. În esență știu ce se întâmplă, șoferii nu mai pot fura motorină, iar să dai un leu nu mai merge pentru că sunt controale. Din această cauză sunt ei supărați".


Până când șoferii RATC își vor relua activitatea, primarul Constanței, Radu Mazăre, spune că a adunat toți operatorii privați de transport persoane, iar conform Legii 92 s-a consultat cu ei în vederea suplimentării numărului de microbuze pe liniile RATC. Edilul a precizat și faptul că se gândește să scoată traseele RATC la licitație. 


„Mi-e clar că soluția este privatizarea. Nu putem privatiza tot RATC-ul, ci doar traseele. Dacă vor operatorii le dăm și autobuze”, a spus Mazăre. Pentru cei cu abonamente gratuite încă nu s-a găsit o soluție. 
„Ei nu pot circula cu microbuze maxi-taxi. Vom găsi o soluție”, a declarat edilul. 


RATC a depus o plângere împotriva șoferilor la Tribunal pentru a se verifica legalitatea sau ilegalitatea grevei de astăzi. Instanța se va pronunța cel târziu mâine.


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.7724 secunde