RABLA PENTRU ELECTROCASNICE 2019, schimbări majore

365
RABLA PENTRU ELECTROCASNICE 2019, schimbări majore - electrocasniceemagoferte605x3402-1551603787.jpg

Articole recomandate

Rabla pentru electrocasnice 2019 vine cu o veste uriașă pentru români. Anul 2019 a venit cu vești bune pentru românii care au prin casă aparate electrocasnice vechi, deoarece aceștia se pot înscrie în programul Rabla pentru electrocasnice. Ministrul Mediului promite că noul program va avea multe modificări și îmbunătățiri.


Oficialii de la Ministerul Mediului au anunțat că anul acesta românii își vor putea înlocui și televizoarele sau calculatoarele vechi, scrie capital.ro. Deși este blocat încă, ministrul se gândește să dubleze bugetul pentru acest program. Asta ar însemna că anul acesta ar putea fi disponibile 120 de mii de tichete de reducere.


Românii își vor putea înlocui așadar nu doar mașina de spălat, frigiderul și aerul condiționat ci și televizoarele și calculatoarele vechi.

Programul "Rabla pentru electrocasnice" este încă blocat de bugetul pe 2019.

În 2018, chiar în prima zi de înscriere, aproape jumătate dintre vouchere au fost rezervate. Până acum, în schimbul unui electrocasnic vechi românii puteau obține tichete cuprinse între 200 și 400 de lei. Cu cât noua achiziție consumă mai puțină energie, cu atât valoarea voucherului este mai mare.

Programul urmărește mai ales reciclarea și colectarea vechilor aparate. Deși sunt periculoase pentru mediu și pentru sănătate, reciclăm cu 30.000 de tone de aparate mai puțin decât suntem obligați de Uniunea Europeană.

Peste 60.000 de echipamente electrice și electronice de uz casnic folosite vor fi înlocuite cu altele noi, cu consum redus de energie, prin intermediul Programului ''Rabla pentru electrocasnice'', al cărui buget este de circa 20 de milioane de lei.

"Și pentru anul aceste ne gândim să bugetăm acest proiect (Programul Rabla pentru electrocasnice, n.r.). O să lucrăm. Deja am început să lucrăm la foc automat, colegii mei s-au văzut cu producătorii și le aplicăm astfel încât să modificăm finanțarea programului înr-un mod avantajos populației", a declarat ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu.


sursa: romaniatv.net


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.407 secunde