Punctul de pensie crește cu 14%, iar alocațiile cu 20%. Declarațiile Ministrului Muncii

112
Punctul de pensie crește cu 14%, iar alocațiile cu 20%. Declarațiile Ministrului Muncii - 1-1598967944.jpg

Articole recomandate

De azi, punctul de pensie crește cu 14%, iar alocațiile cu 20%.  Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a dat asigurări că plățile se vor face fără întârzieri. "Nu există nicio zi de întârziere. M-am asigurat că atât pensiile mărite cât și alocațiile se vor livra conform calendarului", potrivit Digi24.


Guvernul a propus o dublare în etape a alocațiilor, anunțând că nu sunt bani suficienți în acest moment, iar impactul pandemiei asupra bugetului de stat a fost unul semnificativ. Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat că etapele în care vor fi creșteri la alocații rămân în vigoare și anume: "în această lună, începând cu 8 ale lunii, vom plăti alocațiile mărite aferente lunii august. Următoarea creștere va fi la începutul anului viitor, tot în același procent de 20%, deci vor fi două anul viitor la jumătatea anului, și la fel și în 2022, astfel încât să ajungem la 100% la finalul anului 2022.


Se vor face creșteri atât acum, în septembrie, cât și două anul viitor și două peste doi ani. Dacă se ajunge la CCR vom lua o decizie pe acest subiect. Vă asigur că ceea ce noi am fundamentat în vederea creșterii etapizate a alocațiilor se bazează pe ceea ce poate suporta bugetul. (...) Pentru moment suntem organizați fără reproș.


E ușor să promiți, mai ales când ești în afara sistemului și nu vrei să ții cont că economia trece printr-o perioadă extraordinar de dificilă. E ușor să vii cu idei de dublare peste noapte. Rolul meu a fost să mă asigur că așa cum am luat deciziile, ele se pun și în aplicare. Nu există nicio zi de întârziere. M-am asigurat că atât pensiile mărite cât și alocațiile se vor livra oamenilor conform calendarului. Pensiile vin mărite în această lună, chiar de astăzi pentru cei care le primesc în numerar și începând cu dată de 14 pentru cei care le primesc pe card. Încercăm să devansăm termenul".




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3551 secunde