Puncte de informare în mediul rural pentru persoanele în căutarea unui loc de muncă

293

Locuitorii din cinci localități ale județului Constanța au mai multe șanse de a-și găsi un loc de muncă. Asociația Comunelor din Ro-mânia (ACoR) și partenerii săi, Brainstorming Consulting și RPIC - ViP din Republica Cehă au deschis câte un punct de informare în Castelu, Chirnogeni, Cumpăna, Dobromir și Independența, unde persoanele aflate în căutarea unui job pot primi informații și consiliere.


Activitățile fac parte din proiectul "Competent - Activități inovatoare în vederea îm-bunătățirii accesului și participării grupurilor vulnerabile pe piața muncii", proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013, DMI 6.2. Îmbunătățirea accesului și a participării grupurilor vulnerabile pe piața muncii. Perioada de desfășurare a proiectului este de 24 de luni (noiembrie 2010 - octombrie 2012). Proiectul este implementat la nivel multiregional, în 35 de comune din șapte județe: Cluj, Constanța, Dolj, Dâmbovița, Ialomița, Neamț și Olt.
Obiectivul general al proiectului este facilitarea accesului la educație și integrarea sau reintegrarea persoanelor vulnerabile pe piața muncii. Beneficiarii proiectului sunt persoane inactive din rândul femeilor, familiilor mono-parentale sau cu mai mult de doi copii, persoanelor de etnie romă, a celor cu dizabilități, precum și din rândul altor grupuri vulnerabile.
În fiecare din cele cinci puncte de informare sunt agenți de informare privind cariera, angajați ai primăriilor instruiți în cadrul proiectului și care vor oferi celor interesați informații despre oportunități de calificare și recalificare.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2829 secunde