Proteste în administrația publică locală. Miercuri, grevă generală

1155
Proteste în administrația publică locală. Miercuri, grevă generală - protest-1495461036.jpg

Articole de la același autor

Sindicatul Național al Funcționarilor Publici a anunțat că declanșează acțiunile de protest în administrația publică locală. Acțiunea se desfășoară împreună cu Federația Sindicatelor din Administrație Publică Locală "Sed Lex", Pro Lex, FNSA, Forța Legii și Proadministrația, organizații sindicale care reprezintă interesele membrilor de sindicat din cadrul administrației publice locale.

Nemulțumirile care stau la baza declanșării acțiunulor de protest sunt lipsa unei grile de salarizare pentru personalul angajat în administrația publică locală, neaplicarea Deciziei Curții Constituționale nr. 794/2016 și încălcarea legii nr.188/1999 privind statutul funcționarilor publici în ceea ce privește salarizarea funcționarilor publici.

Astfel, miercuri, pe 24 mai, va fi oprită activitatea în întregul sistem instituțional al administrației publice locale. Ulterior va fi organizat un miting de protest în fața Camerei Deputaților în ziua în care va fi dezbătut proiectul legii salarizării "unitare" în plenul Comisiei pentru muncă și protecție socială din Camera Deputaților.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.6931 secunde