Protest spontan, la Constanța. "Vrem salarii decente, nu discriminare!"

644
2
Protest spontan, la Constanța.

Articole de la același autor

"Vrem salarii decente, fără discriminare între categoriile de bugetari", "Salarii egale, nu discriminare". Acestea sunt doar o parte din lozincile scandate de către angajații Casei Județene de Pensii (CJP) Constanța, cei ai Inspectoratului Teritorial de Muncă și ai Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS), care au ieșit, ieri dimineață, în fața sediului, la un protest spontan. Toți au avut, însă, un țel comun, revendicând creșterea nivelului de salarizare.

"Nu dorim salarii exorbitante, dar vrem să avem aceleași salarii ca și colegii noștri din țară. Din moment ce și noi prestăm aceeași muncă, ar trebui să avem și aceleași salarii ca și ei", ne-a declarat Arghirica Spânu, angajată la AJPIS Constanța.

Protestul nu a durat decât 30 de minute, iar activitatea instituțiilor nu a fost afectată absolut deloc, deoarece la ghișee au rămas peste tot angajați care să poată prelua solicitările constănțenilor.

"Colegii noștri s-au solidarizat cu colegii din țară, iar activitatea nu a fost afectată", a precizat directorul CJP, Cristina Samoilă.

La protest a fost prezent și liderul Cartel Alfa Constanța, Ion Caraignat, care a declarat că angajații din aceste instituții doresc o salarizare unitară.

"Deseară (n.r. - aseară), îi voi trimite prefectului Ioan Albu un memoriu, de la care așteptăm un răspuns oficial, iar acesta va fi trimis mai departe de către prefect la Ministerul Muncii. Între timp, acțiunile vor căpăta caracter sindical, dar vom vedea abia mâine (n.r. - astăzi), la ora 9.00, dacă protestele vor mai continua sau nu. Oricum, salariații celor trei instituții își doresc o salarizare unitară, nu una discriminatorie, în sensul că ei sunt pe o grilă de salarizare foarte mică față de alte instituții bugetare. Noi nu zicem că acei bugetari nu ar trebui să aibă salarii decente, dar și colegii noștri au aceleași drepturi. Așa că, dacă nu vom primi un răspuns urgent la acest memoriu, vom declanșa proteste", a precizat Caraignat.

Liderul Cartel Alfa a mai spus că o altă revendicare este legată de trecerea contribuțiilor sociale de la angajat la angajator.

El este de părere că nu este nimic rău în a-ți cere drepturile, mai ales că reprezentanții instituțiilor amintite vor salarii egale cu colegii lor de la nivel central.

"Munca este mai mare în teritoriu decât la nivel central și nu poți avea un salariu mai mare cu 30%-50% la minister sau la Casa Națională de Pensii decât colegii din teritoriu", a spus Caraignat. El a precizat că salariile acestor angajați pot ajunge până la 3.000-3.500 de lei brut, iar foarte puțini dintre ei au peste 3.500 de lei.

Comentează știrea

Adi
13 decembrie 2017
La muncă nu la întins mâna

Vă ajunge cât luați, și așa luați prea mult , in constanța majoritatea salariilor sunt la minim pe economie , iar voi vreți peste medie, huooo rușine să va fie.

Avocatul Poporului de ce nu se implica si nu se autosesizeaza?
13 decembrie 2017
Va rugam sa dezbateti in ziarul dvs aceasta problema

Mars in privat, la patronii pe care-i consiliati, sa lucrati cu salariu de femeie de serviciu, adica cu minimul pe economie. Va convine? Exista o discriminare pe care se prefac toti ca nu o vad. La stat sunt salarii imense fata de cei care lucreaza la patroni pe aceeasi functie ca la stat si cu aceasi pregatire ca si cei de la stat.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2834 secunde