Protest inedit în Cartierul Inel 2. „Aici nu se plăteşte parcare până când nu amenajaţi spaţiul verde!”

3922

Articole de la același autor

Măsura introducerii plăţii prin sms pentru o mare parte a locurilor de parcare din cartiere îi nemulţumeşte pe mulţi constănţeni. Spaţiile au fost introduse în zona 2 şi sunt taxate la oră, deşi se află în apropierea blocurilor vechi, unde nu sunt prevăzute alte locuri de parcare. Oamenii sunt supăraţi că primăria nu a amenajat spaţiul urban din cartiere, nu îngrijeşte spaţiile verzi şi nu face locuri de joacă dar, în schimb, cere plata parcărilor vechi de ani de zile.

Câţiva constănţeni din cartierul Inel 2 au pus la cale un protest inedit, într-o parcare unde a fost introdusă taxă, deşi se află în apropierea unui teren plin de buruieni şi neglijat de Primăria Constanţa de ani de zile. Aceştia transmit un mesaj administraţiei locale, în care avertizează că nu vor plăti taxa de parcare atâta vreme cât spaţiile verzi care sunt în grija autorităţilor sunt în paragină.

Astfel, iniţiatorii protestului au lipit pe panourile de informare privind plata parcării afişe cu litere de-o şchioapă pe care au scris „Aici nu se plăteşte parcare până când nu amenajaţi spaţiul verde”. Oamenii fac referire la un perimetru uriaş care se află între blocuri, la care au vedere sute de apartamente, lipit de parcarea amenajată de primărie, şi care este neîngrijit de ani de zile. Locuitorii din zonă au solicitat în repetate rânduri ca terenul respectiv să fie folosit pentru construirea unui parc, cu locuri de joacă, având în vedere nu există astfel de spaţii în apropiere. Cu toate acestea, parcela este în continuare plină de bălării şi gunoaie.

„Cât tupeu pot să aibă cei din primărie să vină şi să deseneze nişte linii şi să monteze panouri pentru plată, când noi ne rugăm de ei de ani de zile să facă un părculeţ sau măcar să cureţe terenul acesta, să aibă copiii unde să se joace? Nu a venit nimeni să stea de vorbă cu noi, să vadă dacă avem unde să punem maşinile, dacă avem trotuare, locuri de joacă, băncuţe pentru odihnă. În schimb, au găsit de cuviinţă să ne mai ia nişte bani din buzunare. Asta este bătaie de joc”, ne-a povestit Corina, o constănţeancă de pe strada Dumitru Marinescu.

Pârloagă, de ani de zile

La fel de supăraţi sunt şi cei care locuiesc pe strada Dreptăţii sau pe strada Solidarităţii, care au vedere către terenul cu pricina şi care spun că s-au săturat să vadă numai bălării şi gunoaie, de ani de zile. „Cartierul este foarte înghesuit, sunt multe, foarte multe blocuri, străzi înguste, pe care

le-au făcut cu sens unic, însă nu avem spaţii verzi mai deloc. Cele din faţa sau din spatele blocurilor au fost transformate în parcări, pentru că efectiv nu avem unde să ne lăsăm autoturismele. Aici a fost un teren de sport, care a fost desfiinţat acum 20 de ani, şi de atunci a rămas pârloagă. Primăria trebuie mai întâi să ne ofere condiţii decente de trai, să înfrumuseţeze cartierul, pentru care încasează deja taxe peste taxe şi abia apoi să vină să mai ceară şi bani de parcare. Este lipsă de viziune, lipsă de interes, dar măcar acum în al 12-lea ceas să ne asculte”, ne-a mai declarat Alin Voicu, un alt constănţean din zonă.

Urmează un proiect de regenerare urbană

De cealaltă parte, reprezentanţii autorităţilor locale susţin că terenul respectiv va fi amenajat, cu fonduri europene, însă nu se ştie deocamdată când va fi demarat proiectul. „Parcela este cuprinsă în proiectul de regenerare urbană din cartierul Inel 2. Fiind vorba de fonduri europene, administraţia nu poate face investiţii sau amenajări pe zona respectivă, pentru că aceasta face deja obiectul unor viitoare investiţii”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, Ionela Bărboi, purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanţa.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4286 secunde