Protest în Piața Victoriei faţă de noile măsuri şi restricţii anunţate de Guvern

255
Protest în Piața Victoriei faţă de noile măsuri şi restricţii anunţate de Guvern - protestmasti0000inquamphotosocta-1604857491.jpg

Articole recomandate

Mai multe persoane protestează duminică seara în Piaţa Victoriei, în faţa sediului Guvernului, faţă de noile măsuri şi restricţii anunţate de Executiv pentru combaterea răspândirii COVID-19, informează Agerpres.


Protestatarii îşi exprimă dezacordul atât faţă de obligativitatea purtării măştilor de protecţie, cât şi împotriva noilor restricţii impuse de Guvern. Aceştia nu sunt de acord cu restricţiile de circulaţie, cu închiderea pieţelor şi nici cu celelalte măsuri restrictive care intră în vigoare de luni.


Protestatarii din Piaţa Victoriei nu respectă măsurile de siguranţă sanitară, în sensul că nu păstrează distanţa fizică şi nu poartă masca de protecţie. Ei poartă pancarde cu mesaje împotriva restricţiilor anunţate de Executiv şi steaguri tricolore.


Începând de luni devine obligatorie purtarea măştii pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani în toate spaţiile deschise, magazinele se închid la ora 21,00, se interzice circulaţia în afara locuinţei între orele 23,00 - 5,00, cu unele excepţii pentru care trebuie prezentată o declaraţie pe proprie răspundere, iar activitatea pieţelor, târgurilor şi bâlciurilor în spaţii închise se suspendă.


Hotărârea de Guvern de modificare şi completare a HG 856/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 15 octombrie, adoptată joi şi publicată în Monitorul Oficial, prevede că aceste măsuri pentru prevenirea şi limitarea răspândirii infecţiei cu SARS-CoV-2 intră în vigoare de luni.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5542 secunde