Protecția Copilului nu mai are bani de salarii. Sindicatele vor ieși în stradă

400
Protecția Copilului nu mai are bani de salarii. Sindicatele vor ieși în stradă - dgasistentasocialasiprotectiacop-1634733657.jpg

Articole de la același autor

Sindicatul Familia Constanța și Sindicatul Asistenței Sociale și Protecției Copilului Constanța, afiliate la CNS Cartel Alfa, filiala Constanța, se pregătesc de proteste, se arată într-un comunicat de presă. Acțiunile vor avea loc în perioada următoare. Protestul este motivat de faptul că Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța nu mai are bani în buget pentru plata salariilor, a utilităților și a altor cheltuieli de funcționare pentru ultimele două luni ale anului 2021.

Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, le-a transmis sindicatelor că de la bugetul de stat nu au fost alocați banii necesari pentru funcționarea instituției. Drept urmare, salariații DGASPC, membrii de sindicat, sunt revoltați pentru că, în prag de iarnă, neprimind salariile, nu mai au din ce să își întrețină familiile, să își plătească ratele la bănci și utilitățile, în contextul în care prețurile la energie, gaz, combustibil etc. au crescut considerabil.

În acest context, sindicaliștii au solicitat conducerii CNS Cartel Alfa, filiala Constanța, să întreprindă demersurile necesare pentru autorizarea unor acțiuni de protest, conform prevederilor legale în vigoare, pentru a solicita acordarea de la bugetul de stat a sumelor necesare plății salariilor și asigurării cheltuielilor de funcționare ale DGASPC Constanța, se arată în comunicatul semnat de Ion Caraignat – președintele CNS Cartel Alfa, filiala Constanța.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8433 secunde