Semnal de alarmă!

Protecția Consumatorilor cere verificarea jucăriilor și cosmeticelor aduse din China

575
Protecția Consumatorilor cere verificarea jucăriilor și cosmeticelor aduse din China - fotofondsemnaldealarma2-1580243076.jpg

Articole de la același autor

În timp ce gripa autohtonă a umplut spitalele și a golit școlile și grădinițele, autoritățile se organizează pentru a preveni eventualele infecții cu noul coronavirus, adus din China. Deja, Ministerul Sănătății a luat măsuri în aeroporturi și la unitățile medicale sanitare. Conducerea Protecției Consumatorilor solicită însă controale și la importurile de produse din China. 


Constanța a fost printre orașele unde, la finele săptămânii trecute, au existat alerte privind potențiale infecții cu noul coronavirus. Din fericire, toate au fost infirmate. Până în prezent, nu există suspiciuni de pneumonie cu noul coronavirus la nicio persoană. 


În aeroporturile din întreaga țară, inclusiv în Aeroportul Mihail Kogălniceanu, au fost instalate scannere termice pe fluxurile de pasageri, pentru detectarea pasagerilor a căror temperatură este de 38 de grade Celsius sau chiar mai mult. Au fost asigurate materiale de protecție pentru personal, dar și pentru cabinetele medicale din aeroporturi. De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe a transmis o alertă de călătorie pentru zonele afectate. În plus, odată cu apariția primelor cazuri suspecte, va fi activată o linie de gardă permanentă. 


La nivel local, medicii de familie au fost informați asupra infecției cu coronavirus, iar Spitalul de Boli Infecțioase Constanța a fost desemnat să preia eventualele cazuri. 


De asemenea, conducerea Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța atrage atenția că ar trebui verificate inclusiv produsele aduse din China, eliminându-se astfel orice risc de infectare pentru consumatorii români. 
"Am transmis o adresă către Direcția Județeană de Sănătate Publică și către vamă, pentru a ne da concursul în evaluarea importurilor de jucării, cosmetice, electrocasnice provenite din China. Situația actuală, legată de îmbolnăvirile din această țară, ar trebui să fie un semnal de alarmă. Se impune o verificare a întregii situații", precizează șeful CJPC, Horia Constantinescu. 


Control sever la importuri 
Adresa comună a fost trimisă către Ministerul Finanțelor Publice, Agenția Națională de Administrare Fiscală, Direcția Generală a Vămilor, Direcția Regională Vamală Galați, Biroul Vamal de Frontieră Constanța Sud, în care abordează aceeași temă. 


"Urmare discuțiilor purtate la sediul dumneavoastră, reiterăm obligativitatea de a fi prezenți la controlul fizic ce se efectuează asupra mărfurilor importate din China, jucării, produse cosmetice, articole textile, aparatură electrică și electrocasnică, ce au un impact major asupra consumatorilor", solicită șeful CJPC Constanța. 


Acesta cere evitarea riscului ca produse contaminate să ajungă pe piața din țara noastră, mai ales în cazul copiilor, având în vedere că foarte multe din jucăriile din magazine provin din China. 


"Având în vedere existența în China a noii tulpini de coronavirus ce poate fi mortal în anumite categorii de persoane, care se transmite pe cale aeriană și pentru care nu există încă tratament, vă solicităm sprijinul în împiedicarea punerii pe piață, în vederea comercializării, a produselor care intră în contact direct cu consumatorii din țara noastră (jucării, cosmetice, articole textile, încălțăminte etc.)", se arată în adresa transmisă către Direcția de Sănătate Publică din Constanța. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4201 secunde