Promoții mincinoase în magazinele din Constanța

1022
În magazine este sezonul reducerilor. Toți comercianții ne asaltează cu reclame despre promoții și soldări. În realitate, însă, se pare că mulți dintre agenții economici nu sunt pregătiți să își mai reducă din profit, scăzând prețurile. Ei au găsit numeroase tertipuri de a-și păcăli clienții, astfel încât să nu le fie afectate câștigurile.
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a verificat, la sfârșitul lunii ianuarie, respectarea prevederilor legale privind protecția consumatorilor în cadrul vânzărilor de soldare, promoționale sau de lichidare. Au fost controlate 801 puncte de lucru ale operatorilor economici din întreaga țară și la 776 din acestea s-au constatat abateri de la lege. Au fost aplicate 495 amenzi contravenționale în valoare de 1.723.400 lei și 281 avertismente. La toți operatorii economici la care s-au constatat nereguli s-a dispus oprirea temporară a comercializării produselor.
În județul Constanța, inspectorii ANPC au descoperit neconcordanțe între reducerea de prețuri anunțată și cea reală, neconcordanțe între prețul redus afișat la vânzare și cel din listele de inventar care au însoțit notificarea către Primărie și neinformarea consumatorilor despre produsele din oferta promoțională, adică produsele la ofertă erau amestecate cu cele vândute la prețul normal. În plus, comercianții nu precizau durata vânzării promoționale și faptul că oferta este valabilă în limita stocului disponibil. Mai mult decât atât, reprezentanții ANPC au observat că procentele de reducere afișate nu corespundeau cu cele practicate, pe etichete nu erau precizate ambele prețuri, adică și cel nou și cel vechi, sau prețul vechi, pentru comparație era afișat ilizibil. De asemenea, în unele magazine, reducerea exprimată ca procent nu corespundea prețului afișat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 11 Februarie 2010
Stire din Social : Se topește zăpada, vin ploile
Pagina a fost generata in 1.7694 secunde