Promoție cu ghinion la banchete, dar, poate, cu noroc la examene!

903
Promoție cu ghinion la banchete, dar, poate, cu noroc la examene! - fotofondbanchete2-1589384514.jpg

Articole de la același autor

Elevii din clasele a VIII-a și cei din clasele a XII-a încheie, peste mai puțin de o lună de zile, un capitol important din viața lor. Mulți își vor despărți drumurile, vor pleca pe la alte școli, pe la facultate, fără ca măcar să se bucure de o petrecere de final. Banchetele care ar fi trebuit să aibă loc la sfârșitul acestei luni sunt, deocamdată, amânate. Și nici nu se știe când vor mai putea avea loc.

Promoția 2020 nu va avea parte, din păcate, anul acesta de un sfârșit de gimnaziu sau de liceu așa cum au avut colegii lor din anii anteriori. Nu vor auzi nici ultimul clopoțel, nu vor pleca din școală pe sub podul de flori, în aplauzele colegilor și ale părinților și nici nu vor dansa la banchetul tradițional dinainte de examenele naționale.

Toate evenimentele de final de an sunt deocamdată suspendate. Și șansele ca ele să se mai petreacă sunt extrem de mici. Printre lecții online, pregătire pentru examen, teste de antrenament, elevii de clasa a VIII-a și cei din clasele a XII-a aproape că nu mai îndrăznesc să facă planuri pentru festivități pe care le așteptau cu nerăbdare încă din semestrul întâi. Sunt triști și de neconsolat, gândindu-se că pierd tot ce e mai frumos din finalul școlii.

"Ne-am bucurat că am stat acasă în ultimele luni, că am avut timp mai mult de învățat pentru examen, că nu a mai trebuit să ne stresăm cu toate materiile. Apoi am realizat că se apropie banchetul și că evenimentele sunt încă anulate și am început să disperăm. Multe dintre fete deja aveau cumpărate sau comandate rochiile de gală, băieții mergeau la probe pentru costume. Am dat avansul firmei care se ocupă de organizare și nu vrem banii înapoi, vrem să ne ducem la banchet. Vrem să sărbătorim absolvirea, acest moment unic din viața noastră, pe care nu îl vom mai avea vreodată", ne-a mărturisit Alexandra, o elevă în clasa a XII-a de la la Liceul "Traian".

"Ratăm și ultimul clopoțel!"

Aceeași disperare este și în glasul multor tineri care se și vedeau în ținutele extrem de elegante pășind pe covorul roșu spre una dintre cele mai frumoase nopți din viața lor. "Nu ne vine să credem că tocmai promoția noastră are asemenea ghinion. Am ratat ultimele luni alături de colegi și profesori, acum ratăm și ultima oră de dirigenție, ultimul clopoțel, cum se spune. Și, probabil, vom rata și banchetul. Sper ca măcar să putem să ne ducem pe faleză să facem fotografiile pentru albumul promoției. Și să nu fim obligați să purtăm măști și acolo", ne-a spus, aproape printre lacrimi, Miruna, o elevă de la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân".

Mai mulți tineri ne-au dezvăluit că, dacă nu vor avea banchet anul acesta, vor veni în curțile liceelor, în ținutele de gală și tot vor petrece și vor chiui și își vor arunca în sus toca de la roba de absolvire.

Triști sunt și copiii care termină anul acesta gimnaziul și pe care îi așteaptă un nou drum, la liceu. "Am și băiat și fată, gemeni, în clasa a VIII-a și care se pregăteau de banchet. Fata este mai afectată, pentru că deja își alesese o rochiță, dar, pe care încă nu am apucat să o cumpărăm. Băiatul nu are probleme că nu mai merge la banchet, el vrea doar să se vadă cu băieții și să facă un fotbal, în curtea școlii", ne-a povestit un părinte din Constanța.

"Nimic nu este anulat!"

Organizatorii de evenimente spun însă că ar mai fi o șansă ca festivitățile să aibă loc și că se caută soluții pentru a le putea desfășura. "La această oră, nimic nu este anulat. Așteptăm și noi de la autorități reglementările privitoare la evenimente, numărul maxim de persoane, noile măsuri de igienă și de distanțare socială, și în funcție ce vor anunța mai exact în valul al doilea de relaxare, pentru că este clar că în primul, după 15 mai, nu vom putea face, să luăm o decizie de comun acord cu părinții, dacă mai vor să facă sau nu banchetul după examene. Acum depinde și de ce vor spune părinții, dacă vor, dacă li se pare prea târziu sau nu. Cert este că nimic nu este anulat și noi și părinții așteptăm să vedem ce mai anunță autoritățile", ne-a declarat reprezentantul unei firmei de organizare banchete.

Acesta a mai spus că deja nu se mai iau în considerare locații închise și inclusiv restaurantele caută soluții pentru a oferi condiții conforme pentru desfășurarea petrecerilor. "Prima noastră opțiune este terasa, nu în interior. Majoritatea restaurantelor au terase, însă rămâne de văzut care vor fi reglementările privind numărul de persoane", a subliniat organizatorul de evenimente.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.57 secunde