Proiectul "O societate pentru toate vârstele" se apropie de final

267

Articole recomandate

Marți, 27 iunie 2018, la sediul Primăriei comunei Crucea s-a semnat Acordul de Cooperare al Proiectului SAGE ROBG-157 "O societate pentru toate vârstele".


Alături de primarul comunei Crucea, Gheorghe Frigioi , Organizația Nonguvernamentală "Youth Organization for European Silistra" din Bulgaria, beneficiari principali ai proiectului, au mai participat la conferință primarul comunei Mihail Kogălniceanu, Ancuța Belu, viceprimarul comunei Siliștea, Gheorghe Drăgușanu, precum și reprezentanți ai agențiilor de ocupare a forței de muncă din Constanța și Silistra (Bulgaria). Participanții au semnat cu acest prilej Acordul de Cooperare, ce marchează practic implementarea cu succes a proiectului "O societate pentru toate vârstele".
"Proiectul se apropie de final, iar astăzi semnăm practic documentele care sfințesc și consfințesc ceea ce am făcut împreună pentru comunitățile noastre. Mulțumesc partenerilor bulgari, colegilor mei primari membri în proiect, fiindcă împreună am reușit să ducem la capăt cu succes această provocare și acest proiect foarte benefic pentru localitățile noastre", a declarat primarul Gheorghe Frigioi.


Proiectul, care are o valoare totală de peste 400.000 euro, din care valoarea contribuției UE este de 340.000 euro, constă în calificarea și perfecționarea persoanelor din mediul rural în meseriile de îngrijitor la domiciliu pentru persoanele vârstnice, dar și pentru persoanele cu dizabilități. În urma acestui program, 180 de personae, reprezentând 45 de participanți din fiecare locație parteneră (Crucea, Mihail Kogălniceanu, Siliștea și Silistra - Bulgaria), vor fi beneficiari.  


Scopul proiectului SAGE este reducerea incompatibilității între cerere și oferta de muncă, din cauza unui nivel precar de pregătire profesională, ca un factor de blocare a mobilității forței de muncă, cât și corelarea cererii și ofertei de muncă în mediul rural pe fondul unui proces accentuat de îmbătrânire a populației.


Proiectul "O societate pentru toate vârstele" se desfășoară pe o perioadă de 18 luni, fiind cofinanțat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională în cadrul programului INTEREG V-A România-Bulgaria Axa Prioritară 4 "O Regiune Competentă și Inclusivă".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4074 secunde