Proiectul "Hrănind copiii din Viișoara pentru un viitor mai bun", la final

240
World Vision România - Biroul Zonal Constanța desfășoară, astăzi, ultima activitate în cadrul proiectului "Hrănind copiii din Viișoara pentru un viitor mai bun".
Derulat în perioada iunie 2007 - mai 2009, proiectul a ajuns la final de drum. Prin intermediul acestuia, peste 100 de copii provenind din familii defavorizate au beneficiat de o masă caldă la cantina socială din incinta Parohiei "Sfântul Gheorghe" din Viișoara și nu au abandonat școala. De asemenea, rezultatele la învățătură au fost îmbunătățite. "Situația școlară a copiilor din satul Viișoara nu se pre-zenta bine la început proiectului. 53 din cei 100 de beneficiari erau corigenți pe anul școlar 2006-2007", ne-a spus Isabela Ștefan-Iorga, asistent relații publice și comunicare în cadrul World Vision.
Elevii înscriși în proiect au participat, trei zile pe săptămână, la un program de pregătire la matematică, limba română și limba engleză, pentru a-și redresa situația.
La începutul fiecărui an școlar, copiii din proiect au primit rechizite, iar 60 dintre ei au făcut un curs de calculator.
"Vara trecută, 20 de copii din proiect au petrecut o săptămână într-o tabără, la Eforie. Ei nu ieșiseră niciodată din satul lor și nu știau cum arată marea", a adăugat Isabela Ștefan-Iorga.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 04 Iunie 2009
Stire din Social : Mizeriile Constanței
Miercuri, 03 Iunie 2009
Stire din Social : Mizeriile Constanței
Pagina a fost generata in 1.9435 secunde