Proiecte europene în valoare totală de peste 415 milioane de euro

204

Articole de la același autor

Președintele Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, instituție publică aflată în subordinea Ministerului Muncii și Justiției Sociale, a semnat, în data de 30 august, contractul de finanțare pentru implementarea proiectului "ACTIMOB 2 RMPD Alternativ, Activare și Mobilitate tineri NEETs", în valoare totală de 49 milioane de euro.
Proiectul își propune asistarea de specialitate, în vederea integrării pe piața muncii, a 17.449 de tineri până în 25 de ani care nu au loc de muncă, nu urmează o formă de învățământ și nu sunt cuprinși într-un program de formare.
De asemenea, cu data de 9 august 2018, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă sub îndrumarea Ministerului Muncii și Justiției Sociale implementează proiectul "PRO ACCES Alternativ RMPD – Stimularea mobilității și subvenționarea locurilor de muncă pentru șomeri și inactivi", în valoare totală de 265 milioane de euro, prin care finanțează măsurile active destinate persoanelor aflate în dificultate din punct de vedere al ocupării, altele decât tinerii până în 25 de ani.
Cele două proiecte asistă aproximativ 120.000 de șomeri care vor beneficia direct de prime de activare și mobilitate, precum și pe angajatorii acestora care pentru fiecare persoană ce face parte din grupul țintă (tinerii sub 25 de ani, persoane peste 45 de ani, persoane cu dizabilități, părinți unici susținători ai familiilor monoparentale, șomeri de lungă durată și respectiv persoane care mai au 5 ani până la pensie) vor primi pentru o perioadă de 12 până la 60 de luni, o subvenție lunară în valoare de 2.250 lei/ persoană.
La nivelul Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă se mai află în implementare proiectul "INTESPO – Înregistrarea tinerilor NEETs în evidențele Serviciului Public de Ocupare", cu o valoare aproximativă de 47 de milioane de euro prin care sunt identificați și înregistrați tineri NEETs (persoanele cu vârsta cuprinsă între 16 ani și până la împlinirea vârstei de 25 ani, în situația în care nu au loc de muncă, nu urmează o formă de învățământ și nu participă la activități de formare profesională). Principalul rezultat al proiectului este constituirea grupului țintă pentru celelalte proiecte ce se află în implementare.
Totodată sunt în implementare și proiecte care subvenționează angajatorii, ce desfășoară programe de ucenicie și stagii de practică, în valoare totală de 56.667.700 euro, astfel încât la această dată majoritatea contractelor de ucenicie sunt susținute din fonduri europene nerambursabile.
Toate aceste proiecte se implementează până la sfârșitul anului 2022, asigurând necesarul de resurse pentru măsurile active destinate stimulării ocupării forței de muncă.
Până la sfârșitul lunii septembrie 2018, când vor fi încheiate apelurile de proiecte destinate susținerii dezvoltării instituționale a Serviciului Public de Ocupare, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă va depune împreună cu Ministerul Muncii și Justiției Sociale noi proiecte, ce se referă la alinierea serviciilor destinate angajatorilor conform nevoilor acestora, la susținerea integrării socio-profesionale a persoanelor cu dizabilități, precum și la personalizarea serviciilor furnizate grupurilor vulnerabile aflate în dificultate din punctul de vedere al integrării pe piața forței de muncă. Valoarea estimată a acestor proiecte este de peste 60 de milioane de euro.
În toate aceste proiecte, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă contează pe sprijinul partenerilor sociali, iar în perioada următoare dorește implicarea directă a acestora în proiecte ce vizează alinierea calității serviciilor furnizate la standardele europene. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 4.2047 secunde