Proiect SF sau șanse reale? Școlile din Constanța vor avea table inteligente și elevii vor învăța de pe tablete

1027
Proiect SF sau șanse reale? Școlile  din Constanța vor avea table inteligente  și elevii vor învăța de pe tablete - fotofondscolitablete2-1547828199.jpg

Articole de la același autor

Elevii din Constanța nu vor mai trebui să se chinuiască să țină pasul cu ce scrie profesorul pe tablă și să noteze înainte să șteargă pentru a o umple din nou. Ei vor primi lecțiile pe tablete, iar tabla de la clasă va fi una inteligentă, conectată cu gadgeturile elevilor și ale profesorilor. Sună științifico-fantastic, dar asta este promisiunea ministrului Educației, Ecaterina Andronescu. Nu dă însă un termen când vor ajunge tabletele în școli, așa că, elevi, nu vă bucurați încă!

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a fost în vizită, vineri, în județul Constanța. A participat la festivitatea de aniversare a centenarului Colegiului Național "Mihai Eminescu", apoi a luat la rând instituțiile, făcând o tură și la Palatul Copiilor și la Universitatea "Ovidius". Cu acest prilej, Ecaterina Andronescu a ajuns la concluzia că singurul lucru care le lipsește elevilor sunt tablele inteligente și tabletele.

"Au nevoie de proiectele pe care noi le avem în vedere, cum ar fi dotarea școlilor cu o tablă inteligentă și a elevilor cu tablete. Sper să reușim să ducem proiectul acesta la bun sfârșit, Este un pas spre creșterea performanței, cred eu, pentru o generație care a venit de acasă cu utilizarea tabletei în minte și în mânuțele lor. Deci noi nu putem să-i întoarcem aici neapărat numai la cretă și la creionul cu care scriu pe caiet. Un astfel de salt în formarea elevilor, prin utilizarea tehnologiilor moderne trebuie să facem pentru că ei sunt generația revoluției informației și bioingineriei și putem să pornim chiar de aici", a anunțat ministrul Educației.

Potrivit acestuia, fondurile pentru acest tip de tehnologie ce va fi introdusă în școli vor fi asigurate cu bani europeni.

"Acum suntem la etapa la care scriem proiectul. Nu o să poată să fie făcut bătând din palme pentru că este vorba despre o sumă importantă, având în vedere numărul de elevi pe care îi avem în gimnaziu și în licee în mod deosebit, o să dureze ceva până Uniunea Europeană o să ne aprobe. Estimăm că va dura câteva luni de zile", a mai spus Ecaterina Andronescu.

Manuale noi, fără greșeli…

Până vor veni tabletele, deocamdată, elevii vor primi, iar manuale noi, de data aceasta fără greșeli, spune ministrul Educației.

"Am rescris metodologia pentru manuale, am deschis competiția pentru manuale pentru că interesul nostru este să avem manuale corecte, manuale de calitate. Anul acesta, saltul spre calitatea manualelor este imens. Se punctează cu 100 de puncte calitatea unui manual și niciunul nu va fi selectat dacă obține mai puțin de 95 de puncte. Acesta este, după părerea mea, un criteriu care să ne asigure că vom avea manuale de calitate. Este o responsabilitate foarte mare și a celor care fac evaluarea manualelor. Nu trebuie să fii specialist în geografie ca să vezi că la Turnul Severin autorul de manual a pus Turnul Măgurele. Eu cred că au fost și neatenții, ca să le numesc într-o manieră ușor academică", este de părere actualul șef al învățământului românesc.

Microbuze noi pentru

naveta elevilor

Ministrul vine și cu o veste bună pentru elevii din mediul rural, care vor avea la dispoziție microbuze noi nouțe pentru a merge la școlile de la orașe.

"În bugetul Ministerului Dezvoltării, pentru că acolo sunt toate investițiile pentru școlile noastre, sunt bani pentru 2.300 de microbuze. În această perioadă, analizăm la Ministerul Educației unde anume vor fi distribuite aceste microbuze, cu prioritate acolo unde ele se impun, ca să îi putem aduce pe elevi din mediul rural spre urban și poate chiar în orașe, spre școală. După ce se aprobă bugetul, în timpul acestui an școlar, deja microbuzele vor fi contractate și livrate", a completat Ecaterina Andronescu.

Centru de excelență

la Universitatea "Ovidius"

Sunt planuri mari și la Universitatea "Ovidius", acolo unde, tot cu sprijinul Ministerului Educației, urmează să fie deschis un centru de excelență, unde se va putea face cercetare în mai multe domenii.

"Este un centru prin care dorim să creștem performanța, pentru că este foarte complicat să faci o universitate multiculturală, ți-ar trebui profesori pentru programele de studii pe care le inițiezi, în limbile pe care le iei în considerare. Este foarte complicat să facem asta de la început și atunci un centru de excelență, care se orientează spre activitatea de cercetare, care să aibă abordări multiculturale, cred că ar putea să fie un început", a explicat ministrul Educației.

Acest centru ar urma să funcționeze în etajele superioare ale noului sediu al Facultății de Farmacie, în campusul nou al Universității "Ovidius", chiar pe malul Lacului Siutghiol.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4812 secunde