Proiect după proiect, Constanța pierde banii europeni. Lucrările la parcul de la Primărie - sistate!

927
1

Articole de la același autor

Deschise cu surle și trâmbițe, în toamna anului trecut, lucrările de reabilitare a parcului de la Primăria Constanța au fost sistate de câteva săptămâni. 


Asocierea SC Mobitom SA - SC Pomacost SA și-a retras muncitorii de pe șantier, după ce instanța a decis că licitația de atribuire a lucrărilor nu s-a desfășurat conform prevederilor legale. Astfel, Curtea de Apel i-a dat câștig de cauză Asocierii SC Euromateria SRL - SC Rico SRL, care a contestat decizia Primăriei Constanța de a-i declara oferta "inacceptabilă". 


Potrivit soluției date de judecători, se anulează decizia privind desemnarea ofertei câștigătoare, raportul procedurii și actele subsecvente și se obligă autoritatea contractantă Municipiul Constanța la reluarea procedurii de achiziție, reevaluarea ofertei depuse de Asocierea SC Euromateria SRL - SC Rico SRL și reluarea procedurii de selecție cu includerea ca ofertă "admisibilă" a ofertei depuse de Euromateria. 


Este deja de notorietate că SC Mobitom SA și Pomacost SA au câștigat, de-a lungul anilor, numeroase licitații pentru diferite lucrări în orașul Constanța și în stațiunea Mamaia. Întrebată la conferința de presă de deschidere a lucrărilor de ce mereu câștigă aceleași firme contractele cu autoritățile locale, Ani Merlă, directorul de programe din cadrul Primăriei Con-stanța, a spus că motivul este că nu se prezintă alți competitori. În cazul de față, competitorii au fost declarați "inacceptabili"… pe nedrept, după cum a decis Curtea de Apel Constanța. 


Lucrări de peste 15 milioane lei 
Valoarea totală a proiectului se ridică la suma de 15.576.652,47 lei. Inițial, se estima că aproximativ 30 - 40 la sută din lucrări vor fi efectuate până la finele lui 2015, urmând ca restul să se facă în primăvara acestui an. 


Reabilitarea cuprinde refacerea aleilor, amenajarea trotuarelor, amenajarea spațiilor verzi, inclusiv cu plante noi, refacerea siste-mului de iluminat, introducerea unui sistem de irigat, refacerea fântânii arteziene, dar și montarea de camere de luat vederi. De asemenea, vor fi aduse obiecte istorice, refăcându-se tot peisajul zonei. 


În tot parcul va fi montat mobilier urban în stilul arhitectonic Art Nouveau, pentru a fi în ton cu zona peninsulară. De asemenea, vor fi amenajate două spații cu locuri de joacă, un spațiu fitness și un spațiu unde mămicile pot schimba sau alăpta bebelușii. Toate trotuarele de jur împrejurul parcului vor fi și ele refăcute. 


Comentează știrea

cta
4 martie 2016
vrem civilizatie !

in acest caz, angajatul primariei care s-a ocupat de licitatie sa plateasca despagubiri DIN BANII PROPRII ! ne-am saturat sa platim noi , cetatenii tot timpul , pt hotiile,incompetenta unor bugetari care sau sunt hoti ,sau lacomi si nu isi fac treaba .

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.3976 secunde