Proiect de bloc pe unul dintre terenurile retrocedate ilegal, respins de Serviciul de Urbanism din Primăria Constanţa

742
Proiect de bloc pe unul dintre terenurile retrocedate ilegal, respins de Serviciul de Urbanism din Primăria Constanţa - proiectbloc-1616179983.jpg

Articole de la același autor

Serviciul de Urbanism din cadrul Primăriei Constanţa a respins solicitarea de certificat de urbanism depusă de Alexandru Octavian Şerban şi Rodica Mariana Şerban pentru un teren de 1.481 mp de pe strada Soveja, la intersecţie cu bulevardul Tomis.

Proprietarii intenţionau să ridice în perimetrul respectiv un imobil cu subsol, parter şi patru etaje, cu spaţii comerciale la parter şi locuinţe colective la etajele superioare. Potrivit răspunsului publicat pe site-ul Primăriei Constanţa, certificatul de urbanism a fost respins „întrucât în art. 10 din regulamentul de urbanism aferent PUZ aprobat prin HCL nr. 87/2010, se stipulează «Conform Planşei de Regulament, la intersecţia bulevardului Tomis cu strada Soveja este recomandată amplasarea unui accent vertical, care va fi stabilit prin PUD» şi nu se încadrează în funcţiunile admise (locuinţe colective)”.

De asemenea, răspunsul Serviciului de Urbanism cuprinde şi o notă, în care este precizat că terenul respectiv face parte din cele retrocedate ilegal de către fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre, şi care ar trebui să revină în domeniul public al municipiului. „Terenul a fost dobândit iniţial prin Dispoziţia de primar nr. 3.759 din data de 12.11.2002, PV 139790/18.11.2002, Suprafaţă de 1.481,55 mp, Leşe Laura Mariana, care a fost desfiinţată în parte prin Decizia penală nr. 32/2019 pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în dosarul penal nr. 6536/2/2008 prin care s-a dispus restabilirea situaţiei anterioare săvârşirii infracţiunilor, în sensul revenirii terenului în domeniul public sau privat al municipiului Constanţa”, se arată în nota Serviciului de Urbanism.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6172 secunde