Programul național de evaluare a sănătății nu a avut efectele scontate în Constanța

443
Până la finele lunii martie, Casa Județeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Constanța trebuie să achite medicilor de familie și furnizorilor de servicii paraclinice (laboratoarele) contravaloarea consultațiilor și analizelor făcute de constănțeni în cadrul programului național de evaluare a stării de sănătate. Conducerea instituției constănțene susține că datoria urmează să fie achitată în câteva zile. "Mai sunt de achitat 218.660 lei, bani care vor fi dați furnizorilor de servicii medicale în următoarele zile", ne-a declarat Marinel Ciobanu, director interimar al CJAS Constanța.
În județul de la malul mării, programul național de evaluare a stării de sănătate nu a avut efectul scontat. Potrivit reprezentanților CJAS Constanța, din cele aproximativ 90.000 de taloane trimise în teritoriu, peste o treime au fost returnate, iar în prezent sunt arhivate la nivelul instituției medicale. "33.000 de taloane sunt încă aici. Au fost inventariate și arhivate și vor fi păstrate conform normelor legislative. Ministerul Sănătății va fi cel care va hotărî dacă programul va continua sau nu", a arătat directorul Marinel Ciobanu.
Chiar dacă programul de evaluare a sănătății nu va continua, cei care nu au profitat de derularea lui nu vor trebui să scoată bani din buzunar pentru a beneficia de serviciile medicale, au dat asigurări reprezentanții casei de sănătate.
Directorul Marinel Ciobanu ne-a spus: "Vor fi tratați ca orice asigurați. Dacă se adresează unui medic de familie sau unui laborator în condițiile contractului pe care respectivii l-au încheiat cu CJAS, mai precis printr-un bilet de trimitere, nu vor trebui să plătească nimic".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8293 secunde