Programul "Laptele și cornul", înlocuit? Ce spune ministrul Educației

157
Programul

Articole recomandate

Ministrul Educației, Adrian Curaj, a reiterat ideea înlocuirii programului "Cornul și laptele" cu o masă caldă și s-a arătat îngrijorat de faptul că tot mai mulți copii au ajuns la spital cu intoxicații după ce au consumat produse de panificație și lapte oferit în unele școli.


"Mă îngrijorează, am văzut din ce în ce mai multe cazuri. Părerea mea este că mesajul pe care l-am trimis în urmă cu o lună — două că ne preocupă o masă caldă pentru copii, asociat cu 'Școala după Școală', este adevărat, este puternic, încercăm să căutăm resurse pentru că ne trebuie resurse consistente ca să trecem de la ce avem acum — 'Cornul și laptele' — la o masă caldă. Atunci când vom reuși să găsim resurse, sper eu că o parte bună din ele să fie asigurate din fonduri structurale, vom anunța. Copiii pot primi pachetele pregătite, să fie transportate de o firmă care duce așa ceva cu toate testările potrivite, cu tot ce trebuie, și ne gândim până la urmă și la efectul pe care l-ar avea asupra copiilor noștri. (...) Mă preocupă real faptul că sunt din ce în ce mai multe cazuri (n.r. de toxiinfecții alimentare). Nu țin de MENCȘ, dar ne preocupă că sunt elevii noștri. (...) Trebuie să ne uităm atent de unde găsim resurse ca să facem o schimbare nu imediată, dar o schimbare reală și predictibilă a programului înspre masă caldă", a spus ministrul Educației, potrivit Agerpres.

El a precizat că discută în acest sens cu reprezentanții Ministerului Sănătății și cei ai Ministerului Agriculturii.

"Discutăm cu colegii de la MS și de la Ministerul Agriculturii despre ce se întâmplă în legătură cu produsele și analizele făcute", a susținut reprezentantul MENCȘ.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4467 secunde