X
X
Mai multe ştiri online:

Programul de voluntariat CV19.RO continuă alături de profesioniștii din domeniul securității cibernetice

Ştire online publicată Vineri, 10 Iulie 2020. Autor: Cuget Liber Online.
Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO), alături de un grup de profesioniști în domeniul securității cibernetice, continuă programul de voluntariat CV19.RO (Cyber Volunteers), lansat în luna mai a acestui an, pentru a sprijini furnizorii de servicii de sănătate în fața atacurilor hackerilor, a anunțat instituția într-un comunicat de presă publicat vineri, citat de Agerpres.


"Continuă perioada dificilă în care sectorul medical din România este puternic solicitat de pandemia COVID-19. Recent, unul dintre spitalele municipale din România a fost ținta unui atac cibernetic, baza de date fiind serios afectată. CERT-RO, împreună cu un grup de profesioniști în domeniul securității cibernetice, au dezvoltat programul de voluntariat CV19.RO, lansat în luna mai 2020, în sprijinul furnizorilor de servicii de sănătate, pentru a face față provocărilor crizei", menționează reprezentanții Centrului.


Inițiativa Cyber Volunteers-19 este inspirată după un program similar, lansat în Marea Britanie. Obiectivul principal al acțiunii este asigurarea serviciilor de prevenire și răspuns în cazul atacurilor de securitate cibernetică lansate împotriva serviciilor de asistență medicală din România.


CERT-RO invită conducerile spitalelor din România, care nu au completat până acum formularul de solicitare pentru sprijin cu titlu gratuit și includerea în programul de management al incidentelor de securitate cibernetică, să trimită solicitarea la adresa alerte.spitale@cert.ro. 


Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

Politică-Administrație
Vineri, 18 septembrie Foto : Marian Vasiliev: "Vă place cum arată acum Parcul Tăbăcăriei? Va fi cel mai frumos parc al României!" 17123 vizite, 0 comentarii Marian Vasiliev: "Vă place cum arată acum Parcul Tăbăcăriei? Va fi cel mai frumos parc al României!"
Economie
Sambata, 19 septembrie Foto : Domnule Gheorghe Bosînceanu, nu credeam că vei reuși! 2803 vizite, 0 comentarii Domnule Gheorghe Bosînceanu, nu credeam că vei reuși!
Cultură-Educație
Luni, 21 septembrie Foto : Mai mulţi elevi din Constanţa, confirmaţi cu coronavirus. Şcolile îşi schimbă programul 2451 vizite, 0 comentarii Mai mulţi elevi din Constanţa, confirmaţi cu coronavirus. Şcolile îşi schimbă programul
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.2682 secunde