Programul de Internship 2015 debutează la Petromidia

192
Programul de Internship 2015 debutează la Petromidia - petromidia-1438013162.jpg

Articole recomandate

KMG International, prin intermediul companiilor membre ale grupului, a lansat programul de Internship 2015, adresat celor aproximativ 100 de studenți selectați să își dezvolte aptitudinile profesionale și competențele tehnice pentru o carieră de succes în industria petrolieră. Programul se derulează în perioada 27 iulie - 11 septembrie 2015, în rafinăriile Petromidia Năvodari și Vega Ploiești, deținute de KMG International.

"Programele de Internship sunt parte a strategiei KMG International de a investi în resurse umane, nu numai în interiorul companiei, dar și pentru comunitatea în care ne desfășurăm activitățile. Derulate pe cele două platforme industriale - Petromidia și Vega - programele susțin transferul de know-how de la experții noștri către tinerii aflați la început de carieră. De la lansarea primei ediții a programului de Internship (2001) până în prezent, peste 550 de studenți ai universităților de profil din țară au fost instruiți de specialiștii celor două rafinării, mare parte dintre candidați fiind ulterior angajați", a declarat Yedil Utekov, director general Rompetrol Rafi-nare, companie ce operează rafi-năriile Petromidia și Vega.

Pe parcursul programului, tinerii vor fi instruiți de profesioniști din cadrul companiilor Rompetrol Rafinare, Rominserv, Rompetrol Quality Control și Midia Marine Terminal, în segmente de business precum producție, laborator, mentenanță, vânzări și marketing, planificare, managementul riscului, siguranța în muncă.

Participanții provin de la universitățile de profil din țară - Universitatea "Ovidius" Constanța, Facultatea de Petrol și Gaze Ploiești - cu care grupul a dezvoltat parteneriate prin care oferă stagii de practică studenților, absolvenților de facultate și masteranzilor.

Studenții care participă la programul Internship 2015 (72 pe platforma Petromidia și 26 în cadrul rafinăriei Vega) au fost selectați în urma unei campanii de recrutare din aproximativ 150 de candidați. Pe parcursul acesteia au fost evaluate competențele tehnice și cele comportamentale - capacitatea de a lucra în echipă, inițiativă și proactivitate, orientare către rezultate și orientare către client. La finalul programului, specialiștii din cadrul KMG International vor analiza potențialul de angajare al participanților la programul de Internship. În urma programului derulat în 2014, dintre cei peste 90 de studenți participanți, 50% au fost angajați în cadrul companiilor membre ale KMG International, pe diverse zone de activitate.  

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2812 secunde