Constanța, Capitala Tineretului 2020

Program pentru tinerii marginalizați și din medii defavorizate

202
Program pentru tinerii marginalizați și din medii defavorizate - constantacapitala-1590510489.jpg

Articole de la același autor

Asociația Youth Vision dă startul primului proiect inclus în programul Constanța - Capitala Tineretului din România 2020 - 2021. Intitulat "#ComeToSEAus - Program pentru educație incluzivă și viață privată", acesta este doar unul dintre cele 20 de proiecte principale incluse în activitățile dedicate Capitalei Tineretului.

Proiectul este finanțat prin programul Corpul European de Solidaritate, un program dedicat solidarității cu, despre și pentru tineri. Acesta vizează tinerii între 18 și 30 de ani.

"Este vorba despre un proiect de solidaritate, gândit și dezvoltat pentru a facilita incluziunea socială a tinerilor și pentru a promova abilitățile lor, în special a celor marginalizați sau care provin din medii defavorizate", explică Daniela Pricop Enescu, președintele Asociației Youth Vision.

Vor fi abordate cinci teme de interes pentru elevii din școlile și liceele din Constanța - educație sexuală, depresie, bullying, viață privată, toleranță - teme identificate în timpul întâlnirilor, meselor rotunde, sondajelor, pe care grupul de lucru "Constanța - Capitala Tineretului din România" le-a avut cu tinerii, psihologii și profesorii din mai multe unități de învățământ preuniversitar și universitar din județul Constanța.

"Temele de interes identificate și prezentate de tineri apar în statisticile celor mai recente cercetări ale Organizației «Salvați copiii» și care atestă faptul că acestea fac parte dintr-un fenomen ce se păstrează la cote înalte în țara noastră: 46% dintre copii au răspuns că au asistat la o situație de bullying în grupul de prieteni, în timp ce 69% în mediul online. Când vine vorba de educația sexuală în școli sau în familie, statisticile ne demonstrează că România este corigentă la acest capitol. Aproape 18.000 de adolescente și tinere sub 19 ani au devenit mame în 2019, iar dintre acestea, aproape 13.000 sunt la prima naștere", mai spune președintele Youth Vision.

În cadrul proiectului, un grup de tineri format din voluntarii care au acceptat să se înscrie în programul "Constanța - Capitala Tineretului din România" va fi pregătit de specialiști din cadrul mai multor ONG-uri, în direcțiile identificate de respondenți. Apoi, grupul de inițiativă și voluntari, vor implementa ateliere tematice bazate pe metode non-formale elevilor din școlile și liceele din Constanța. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 19 Mai 2020
Stire din Social : Magazinele Enel, redeschise
Pagina a fost generata in 0.5524 secunde