Program mai scurt la Poștă, până pe 1 aprilie

234
Program mai scurt la Poștă, până pe 1 aprilie - programmaiscurtlaposta-1584476976.jpg

Articole de la același autor

Conducerea Companiei Naționale Poșta Română a anunțat că implementează un pachet de măsuri de prevenire a răspândirii Covid-19, necesare protecției clienților și salariaților, în contextul epidemiologic actual.

Astfel, până pe 1 aprilie 2020, programul de lucru al tuturor oficiilor poștale va fi în intervalul 10.00 - 18.00. Totodată, începând de sâmbătă, 21 martie, activitatea tuturor oficiilor poștale se va suspenda în perioada week-end-ului, până în data de 1 aprilie, cu posibilitate de prelungire, în funcție de situație.



Pentru a scurta timpul de așteptare la ghișeele poștale, compania recomandă tuturor clienților accesarea serviciului online MyAWB, disponibil pe site-ul Poștei Române, care le va permite completarea rapidă a formularelor necesare, prin mijloace electronice. În plus, pentru a evita aglomerarea subunităților poștale, în incinta acestora se va permite accesul concomitent al unui număr limitat de persoane.
"Astfel, recomandăm ca în interiorul unei subunități poștale să nu se afle mai mult de două persoane la ghișeu, în timp ce restul clienților vor fi rugați să aștepte în-afara oficiului poștal. De asemenea, potrivit măsurilor de prevenire și limitare a eventualei răspândiri a virusului Covid-19 transmise de către Ministerul Sănătății, distanța dintre persoane trebuie limitată la doi metri.

Tot în sensul prevenirii răspândirii Covid-19, clienții vor fi rugați să folosească instrumente de scris proprii pentru semnarea documentelor. Dacă există cazuri în care clienții nu dispun de așa ceva, li se vor pune la dispoziție de către angajații Poștei Române, după care acestea vor fi dezinfectate", precizează reprezentanții Poștei Române.



Pe lângă măști și mănuși, factorii poștali care distribuie trimiterile și prestațiile sociale beneficiarilor aflați în izolare la domiciliu vor fi dotați și cu ochelari de protecție, mașina cu care se face distribuire fiind dotată totodată și cu un dezinfectant de mâini pe bază de alcool. Factorii poștali vor încerca să contacteze telefonic (în măsura în care există un număr de contact) beneficiarii cărora urmează să le fie distribuite prestațiile sociale, informându-i despre ora aproximativă la care distribuirea va avea loc.
Factorii poștali au fost instruiți să păstreze distanța de doi metri față de persoanele izolate cărora urmează să li se distribuie prestațiile sociale. Aceștia nu vor intra în locuința clienților, distribuirea realizându-se la ușă/poartă. Clienții sunt rugați să utilizeze instrumentele proprii de scris.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.9474 secunde