PROGNOZA METEO. Vreme caniculară în weekend, de luni se întorc furtunile

323
PROGNOZA METEO. Vreme caniculară în weekend, de luni se întorc furtunile - 62050066-1560576119.jpg

Articole recomandate

ANM a actualizat previziunile meteorologice pentru următoarele zile. Vremea caniculară va continua la sfârșitul săptămânii și parțial săptămâna viitoare, dar în multe zone din România se întorc ploile torenițale, însoțite de fenomene meteo periculoase.

PROGNOZA METEO SÂMBĂTĂ

Vremea va fi călduroasă, izolat caniculară îndeosebi în regiunile vestice. Disconfortul termic va fi accentuat, cu precădere în zonele de câmpie, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 de grade in sudul litoralului și 35 de grade, in zonele de campie din nord-vest iar cele minime vor fi cuprinse între 14 și 24 de grade, ușor mai scăzute în estul Transilvaniei. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza și seara când se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, local la deal, la munte, în est, în sud și pe suprafețe mici în restul teritoriului. Aversele vor avea și caracter torențial, cantitățile de apă vor fi izolat însemnate și vor fi condiții de grindină.

PROGNOZA METEO DUMINICĂ

Vremea se va menține călduroasă, dar și în general instabilă, în cea mai mare parte a țării. Disconfortul termic va fi accentuat, îndeosebi în zonele de câmpie unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 de gared in estul Transilvaniei și 34 de grade in nord-vest dat si in est, sud-est, iar cele minime în general între 13 și 23 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, mai ales după-amiaza și seara, în zonele de deal și de munte și local în restul teritoriului. Ploile vor avea și caracter torențial, izolat se vor acumula cantități importante de apă și vor fi condiții de grindină.

PROGNOZA METEO LUNI În regiunile vestice, sud-vestice, nordice și centrale vremea va fi în general instabilă, iar valorile termice vor scădea față de intervalul anterior. Vor fi perioade cu înnorări temporar accentuate, averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Pe arii restrânse cantitățile de apă vor fi importante. În restul teritoriului vremea va fi în continuare călduroasă, cu disconfort termic ridicat, iar manifestări specifice instabilității atmosferice se vor semnala pe suprafețe mici.Temperaturile maxime se vor încadra între 25 de grade in nordul Moldovei și 34 de grade in sud-est, iar cele minime, în general, între 13 și 23 de grade.

Sursa: romaniatv.net

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.1308 secunde