Prognoza meteo. Va ploua în cea mai mare parte a țării. Unde vor fi ninsori viscolite

389
Prognoza meteo. Va ploua în cea mai mare parte a țării. Unde vor fi ninsori viscolite - vreme-1607758881.jpg

Articole recomandate

Ziua de sâmbătă ne-aduce vreme caldă pentru luna decembrie, ploi mai consistente în sudul şi estul ţării şi ninsori viscolite în zona înaltă din masivele sudice.


Maximele pornesc de la 1 grad în Bucovina şi ating 13 pe litoral.


În Dobrogea şi cu Bărăgani rămânem cu atmosferă închisă, o să plouă din când în când, iar dimineaţa este ceaţă în unele zone. Temperaturile, mult mai ridicate decât ar fi normal, ajung pe la 13 grade la malul mării.


Şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, cerul rămânem acoperit toată ziua, vin alte ploi, iar în sud-vestul Moldovei se pot acumula 30 de litri de apă pe metru pătrat. Şi pe aici va fi mai cald decât în mod obisnuit, temperaturile vor urca până la 8 grade Celsius.


În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina, găsim vreme mai rece, cu cel mult 2...3 grade la orele prânzului. Este ceaţă la începutul zilei pe la câmpie; iar mai târziu o să plouă pe zone vaste.


În schimb, în nordul Transilvaniei şi în Maramureş, avem vreme mai bună, foarte puţine ploi şi temperaturi neosbișnuit de mari pentru acest moment al anului. E posibil să apară şi soarele, iar maximele ajung pe la 10...11 grade.


În ţinuturile vestice, norii persistă, vin şi câţiva stropi de ploaie pe parcursul zilei, iar dimineaţa se menţin condiţiile de ceaţă. Pe la amiază se ating 7...8 grade - valori mai potrivite pentru luna noiembrie.


Vreme caldă avem şi în Transilvania, mulţi nori, ploi frecvente, dar şi ninsori în zona montană înaltă. Şi tot pe la munte, vântul suflă cu putere şi asta înseamnă viscol şi vizibilitate redusă.


În Oltenia ne-aşteaptă o zi tare neplăcută, cu cer noros şi multe ploi. La capitolul temperaturi, stăm însă destul de bine şi maximele ajung pe la 7...8 grade.


În ţinuturile sudice avem încă o zi mohorâtă, dar mai caldă decât în mod obişnuit. O să mai plouă şi astăzi, iar în nordul Muntenie se vor strânge cantităţi mai însemnate de apă. Dimineaţa avem ceaţă şi condiţii de burniţă, iar amiază ne-aduce 6...7 grade în termometre.


În Capitală, sâmbătă se mai încălzeşte puţin. Vineri au fost 5 grade, astăzi maxima ajunge pe la 7 grade, dar mai vin ceva ploi şi vântul se menţine activ.


Şi la munte găsim temperaturi ridicate pentru o zi de decembrie. Apar precipitaţii mai consistnte în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, pe unde se pot acumula 40 de litri de apă pe metru pătrat. La peste 1.700 de metri altitudine va ninge şi vântul va sufla tare, cu viteze de 70...80 Km/h, aşa că o să fie viscol.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.6269 secunde