PROGNOZA METEO. Septembrie aduce ploi în aproape toată țara

1269
PROGNOZA METEO. Septembrie aduce ploi în aproape toată țara - 13174752152881749501578fav-1534922330.jpg

Articole recomandate

ANM a actualizat prognoza până pe 17 septembrie. Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF - Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016. Fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs, scrie romaniatv.net



PROGNOZA METEO Săptămâna 20 – 27 august 2018

Temperatura aerului se va situa peste norma climatologică a săptămânii în toată țara, cu abateri medii săptămânale mai mari în vest, centru, nord și nord-est.

Cantitățile de precipitații vor fi deficitare îndeosebi în regiunile extracarpatice. Excepție vor face zonele de munte și partea de vest - nord-vest a țării, unde local vor fi excedentare.

PROGNOZA METEO Săptămâna 27 august – 3 septembrie 2018

Valorile termice medii vor mai coborâte decât norma climatologică, îndeosebi în sud și vest, mai ales în prima parte a intervalului.

Cantitățile de precipitații pot fi excedentare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile vestice, nordice, centrale și local în cele sudice. În partea de sud-est a teritoriului acestea se pot situa în limite normale.

PROGNOZA METEO Săptămâna 3 – 10 septembrie 2018

Temperatura aerului se va încadra în general în limite normale, posibil ușor mai coborâte decât mediile perioadei local în sud, sud-est și în zona montană.

În cea mai mare parte a țării regimul pluviometric se va încadra în general în limitele normale ale perioadei.

PROGNOZA METEO Săptămâna 10 – 17 septembrie 2018

Temperatura aerului va avea valori în general mai ridicate decât normalul climatologic al săptămânii, posibil cu abateri mai mari în nord-vest. Excepție vor face regiunile sudice, unde local valorile termice vor fi apropiate de mediile perioadei.

Precipitațiile pot fi ușor excedentare, local în zonele montane și pe arii restrânse în vestul și sud-vestul țării, iar în restul teritoriului vor fi apropiate de normele climatologice ale intervalului.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 22 August 2018
Stire din Social : Începe citirea contoarelor RADET
Pagina a fost generata in 0.9573 secunde