Prognoza meteo pe termen mediu / Cum va fi vremea în următoarele trei luni

990
Prognoza meteo pe termen mediu / Cum va fi vremea în următoarele trei luni - primavara-1328089291.jpg

Centrul European pentru Prognoza Vremii pe termen mediu (ECMWF) a emis informații estimative referitoare la prognoza meteo din România pentru intervalul februarie - aprilie 2012.
Conform estimărilor ECMWF, în luna februarie temperaturile medii lunare ale aerului se vor situa în limite apropiate de mediile multianuale lunare în majoritatea regiunilor, exceptând unele areale din estul, sud-estul și vestul țării unde valorile termice pot fi peste normele climatologice, informează Centrul European pentru Prognoza Vremii pe termen mediu, printr-un comunicat publicat de Administrația Națională de Meteorologie.
Cantitățile medii lunare de precipitații vor fi apropiate de normele climatologice în cea mai mare parte a țării, iar local în vestul, nord-vestul și centrul țării acestea pot fi peste mediile multianuale lunare.
În luna martie, regimul termic mediu lunar al aerului va înregistra valori apropiate de normele climatologice la scara întregii țări.
Sub aspect pluviometric, cantitățile lunare de precipitații vor prezenta valori apropiate de mediile multianuale în majoritatea zonelor, local în centrul țării fiind posibile valori peste normele climatologice.
În luna aprilie, temperaturile medii lunare ale aerului se vor situa în limite apropiate de normele climatologice pe aproape întreg teritoriul, cu excepția unor suprafețe din sud-vestul și sudul țării unde local valorile termice pot fi sub mediile multianuale.
Cantitățile de precipitații vor fi normale în cea mai mare parte a regiunilor, iar local în estul, centrul și nordul țării, acestea pot fi peste normele climatologice lunare.
Aceste informații nu exclud posibilitatea apariției unor situații cu valori extreme de temperaturi sau cantități mai mari de precipitații pe intervale scurte de timp ce pot conferi un caracter sever intervalului respectiv.
Prognoza meteorologică sezonieră se elaborează cu anticipație de 1-3 luni având un caracter orientativ și grad de realizare de peste 60-65%. De aceea, aceste estimări sezoniere sunt permanent actualizate prin prognozele pe termen scurt (1-3 zile) și mediu (7-10 zile), cu un grad de realizare de peste 87-95%.

 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 27 Ianuarie 2012
Stire din Social : Autostrada Soarelui rămâne închisă
Luni, 30 Ianuarie 2012
Stire din Cetățenești : Colțul constănțeanului  supărat
Pagina a fost generata in 0.5403 secunde