PROGNOZA METEO pe două săptămâni: temperaturile scad drastic!

1286
PROGNOZA METEO pe două săptămâni: temperaturile scad drastic! - vremerece-1540817439.jpg

Articole recomandate

ANM a actualizat prognoza pentru prima jumătate a lunii noiembrie. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime și minime, mediate pentru fiecare regiune a țării și adaptate local cu modele statistice și sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariție a precipitațiilor.

DOBROGEA

În primele trei zile media temperaturilor maxime se va situa în jurul valorii de 22 de grade, iar a minimelor va fi de 13...14 grade. Din data de 1 noiembrie vremea va intra într-un proces de răcorire ce va face ca la finalul intervalului de prognoză media temperaturilor diurne să fie de cel mult 14 grade, iar a celor nocturne de 8 grade. Doar izolat și trecător vor fi posibile ploi slabe sau burniță.


MUNTENIA

Până în data de 31 octombrie vremea deosebit de caldă va persista, cu temperaturi medii diurne în jurul a 25 de grade. Din 1 noiembrie valorile termice vor fi în scădere, de la o medie de 22 de grade în prima zi, la 14 grade în ultimele zilei de prognoză. Totodată, media minimelor termice se va menține în jurul valorii de 11 grade până în ziua de 2 noiembrie, apoi va scădea spre 5...6 grade în diminețile de 10 și de 11 noiembrie. Probabilitatea pentru ploi slabe sau burniță, pe suprafețe mici, va fi mai ridicată după data de 7 noiembrie

TRANSILVANIA

Între 29 octombrie și 3 noiembrie vremea va rămâne deosebit de caldă, cu medii ale temperaturilor maxime cuprinse între 21 și 24 de grade și ale temperaturilor minime între 7 și 10 grade. Din 4 noiembrie și până la finalul intervalului de prognoză temperaturile maxime vor scădea cu aproximativ 6 grade, iar cele minime cu 5 grade. Vor fi ploi de scurtă durată, pe suprafețe mici, la începutul intervalului de prognoză și din nou în ultimele zile ale acestuia.

MOLDOVA

În ultimele zile ale lunii octombrie vremea va rămâne deosebit de caldă, cu medii ale temperaturilor maxime cuprinse între 22 și 24 de grade. În noiembrie se va răcori treptat, iar până în ziua de 11, valorile termice diurne vor ajunge la 12 grade. Temperaturile medii nocturne se vor situa în jurul valorii de 11 grade până spre sfârșitul primei săptămâni, apoi vor scădea și vor ajunge la aproximativ 4 grade la finalul intervalului de prognoză. Doar izolat vor fi condiții pentru ploi slabe sau burniță.

OLTENIA

Valorile termice vor fi cu mult mai ridicate decât în mod normal în această perioadă, îndeosebi în primele trei zile, când media maximelor termice va fi de 24...25 de grade. Din data de 1 noiembrie acestea vor scădea treptat și vor ajunge, în ultimele zile de prognoză, până la 14...15 grade. Temperaturile nocturne nu vor avea variații importante până în data de 2 noiembrie și se vor situa în jurul valorii de 11 grade, apoi vor scădea spre 5...6 grade în ziua de 11 noiembrie. Doar pe suprafețe mici vor fi posibile ploi slabe în jurul datei de 30 octobrie și după data de 7 noiembrie.

sursa: www.romaniatv.net


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 27 Octombrie 2018
Stire din Social : Cum va fi vremea  în week-end,  la Constanța
Joi, 25 Octombrie 2018
Stire din Social : Cum va fi vremea azi, la Constanța
Pagina a fost generata in 0.5431 secunde