PROGNOZA METEO PE DOUĂ SĂPTĂMÂNI. CANICULĂ, DAR ȘI FURTUNI!

372
PROGNOZA METEO PE DOUĂ SĂPTĂMÂNI. CANICULĂ, DAR ȘI FURTUNI! - caniculasoarecaldura-1528712560.jpg

Articole recomandate

ANM a actualizat prognoza pentru următoarele săptămâni. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. 


Sunt prognozate temperaturile maxime și minime, mediate pentru fiecare regiune a țării și adaptate local cu modele statistice și sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariție a precipitațiilor.


DOBROGEA


Temperaturile se vor menține în majoritatea zilelor din interval peste cele climatologic specifice acestei perioade din an în partea continentală a regiunii, unde va predomina o vreme călduroasă, cu medii ale maximelor de 30...33 de grade și ale minimelor de 15...18 grade. Vremea va fi caldă și pe litoral unde, în medie, sunt estimate maxime diurne de 24...27 de grade, cu probabilitate relativ mare ca în perioada 20-23 iunie să se atingă valori mai ridicate. 


Probabilitatea de ploaie va fi destul de redusă pe durata perioadei de referință, fiind de așteptat averse pe spații mici și în general slabe cantitativ. Pentru intervalul 16 - 18 iunie sunt estimate ploi mai frecvente, posibil moderate sau însemnate cantitativ, în special în partea continentală a regiunii.


sursa: rtv.net




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 08 Iunie 2018
Stire din Social : Vreme de plajă, la Constanța
Marţi, 05 Iunie 2018
Stire din Social : Vreme instabilă, la Constanța
Pagina a fost generata in 1.0026 secunde