Profanarea drapelului României, pedepsită cu închisoare de la 6 luni la trei ani

246
Profanarea drapelului României, pedepsită cu închisoare de la 6 luni la trei ani - 1-1599057177.jpg

Articole recomandate

Senatul a adoptat în plen, o propunere legislativă prin care profanarea drapelului României și intonarea Imnului Național cu alt text sau pe altă partitură, cu intenția de a-l defăima, sunt pedepsite cu închisoare de la 6 luni la trei ani, potrivit Agerpres.


În favoarea propunerii legislative inițiate de un grup de parlamentari PMP s-au exprimat 104 senatori, trei s-au abținut și 18 au fost "împotrivă".


"Profanarea drapelului României, intonarea Imnului Național cu alt text sau cu altă partitură decât cele stabilite de lege cu intenția de a defăima drapelul sau imnul național al României, precum și orice altă manifestare publică săvârșită cu aceeași intenție se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani. În termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei legi, guvernul va modifica în mod corespunzător prin hotărâre normele privind arborarea drapelului României, intonarea Imnului Național și folosirea sigiliilor cu stema României", se arată în propunerea legislativă.


Liderul grupului senatorilor UDMR, Cseke Attila, s-a pronunțat împotriva propunerii legislative, pe care a catalogat-o "de sorginte comunistă".


"Suntem în campanie electorală și apar diverse inițiative legislative. (...) Această reglementare ne propune practic o întoarcere în timp, ne propune o prevedere de sorginte comunistă care a fost reglementată în Codul penal anterior aflat în vigoare în 1968 ca și infracțiune. Reînvierea unui asemenea articol privind profanarea, ofensa adusă unor însemne oficiale, din punctul nostru de vedere, ne întoarce în timp în privind legislației (...) În mod categoric, noi nu suntem melancolici față de regimul comunist, nu credem că legile de tristă amintire trebuie readuse în legislația actuală. Cine este melancolic și i-a plăcut regimul comunist, o să voteze 'pentru'. Noi, cei de la UDMR, vom vota împotriva raportului de admitere", a afirmat Cseke Attila în cadrul dezbaterilor din plen.


Propunerea legislativă pentru modificarea și completarea Legii nr.75/1994 privind arborarea drapelului României, intonarea imnului național și folosirea sigiliilor cu stema României de către autoritățile și instituțiile publice va fi dezbătută de Camera Deputaților, for decizional în acest caz.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 02 Septembrie 2020
Stire din Social : Se strică vremea, pe litoral
Miercuri, 02 Septembrie 2020
Stire din Social : Fără apă caldă, la Constanța
Pagina a fost generata in 0.8562 secunde