Produse confiscate și retrase de la comercializare, la Constanța

207
Produse confiscate  și retrase  de la comercializare,  la Constanța - dsv2-1503331593.jpg

Articole de la același autor

Inspectorii Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) au cotinuat și în week-end seria controalelor în stațiunile de pe litoral. În urma controalelor efectuate, inspectorii au constatat neconformități cu privire la: manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare, neîntreținerea în condiții de igienă a spațiilor și a echipamentelor de lucru, comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spații neaprobate sanitar veterinar. De asemenea, reprezentanții DSVSA au fost nemulțumiți de etichetarea și depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare și depășirea capacității de depozitare a produselor alimentare.

Pentru abaterile de la legislația sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor, opt restaurante, o unitate tip fast-food, un bufet, un laborator cofetărie/patiserie, un magazin alimentar și o unitate de produse congelate au fost sancționate contravențional, cu amenzi în valoare de 31.000 lei. Totodată, a fost emisă o ordonanță de suspendare temporară a activității pentru o unitate tip fast- food.

De asemenea au fost confiscate și retrase de la comercializare 205 kg de produse alimentare, improprii consumului uman, cantitate care a fost dirijată către o unitate de neutralizare. În plus, la solicitarea IPJ Constanța - SICE, inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor au efectuat o acțiune comună de control în stațiunea Mamaia, unde în urma verificărilor efectuate au sancționat contravențional un restaurant, cu amendă în valoare de 2.000 lei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.472 secunde