Producătorul de încălțăminte Rieker România își încetează activitatea! Vor fi concediați circa 700 de salariați

263
Producătorul de încălțăminte Rieker România își încetează activitatea! Vor fi concediați circa 700 de salariați - rieker71525500-1550145148.jpg

Articole recomandate

Producătorul de încălțăminte Rieker România anunță că încetează activitatea de producție în fabrica din Lugoj, județul Timiș, din cauza costurilor tot mai ridicate, a lipsei forței de muncă și a scăderii productivității. Ca urmare, cei aproximativ 700 de angajați își vor pierde locurile de muncă.

"Piața muncii este extrem de dinamică și de competitivă în județul Timiș și va fi din ce în ce mai competitivă, ceea ce face să crească din ce în ce mai mult costurile cu forța de muncă, pe fondul unei lupte acerbe pentru atragerea angajaților. De asemenea, ne confruntăm cu lipsa forței de muncă calificată în domeniul confecții încălțăminte din cauza absenței școlilor profesionale", arată rerpezentanții Rieker România.

Aceștia spun că au aproximativ 700 de angajați la fabrica din Lugoj, dar în ultimii ani se observă o fluctuație foarte mare, circa 40% dintre angajați fiind noi, ceea ce duce la o scădere a calității produselor.

Productivitatea muncii este, de asemenea, în scădere, mai spun ei, menționând că aproximativ 55 la sută dintre angajați fac naveta cu 11 autobuze din localitățile din jurul Lugojului, chiar și de la 70 de kilometri, ceea ce implică costuri însemnate.

La acestea se adaugă costul tot mai ridicat al utilităților, unde se observă o creștere de 35% în ultimele trei luni.

"Toți acești factori fac nerentabilă și nesustenabilă producerea unei cantități prea mici de pantofi raportată la costurile în creștere. În consecință, ne vedem obligați să încetăm activitatea de producție din România. Vom lua toate măsurile de protecție socială prevăzute de legislația în vigoare. Am contactat deja firmele din Lugoj care sunt în căutare de angajați, în vederea facilitării angajării cât mai curând a salariaților noștri", mai spun reprezentanții Rieker.

Firma Rieker a început activitatea în România în februarie 1998 și a fost unul din cei mai mari angajatori din vestul României. Firmele de producție ale concernului Rieker România au angajat în cei peste 20 de ani de existență peste 20.000 de salariați și au fost produse aici peste 47 de milioane de perechi de pantofi.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8742 secunde