Producătorii din ariile protejate vor avea la dispoziție o linie de finanțare de 200 de milioane de euro

104
Producătorii din ariile protejate vor avea la dispoziție o linie de finanțare de 200 de milioane de euro - 1-1594049573.jpg

Articole recomandate

Producătorii care își desfășoară activitatea în ariile protejate vor avea la dispoziție, din 1 august, o linie de finanțare de 200 de milioane de euro, valoarea maximă a proiectelor care vor putea fi depuse a declarat, luni, la Brașov, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe, conform Agerpres.


El a precizat că legea ariilor protejate instituie pentru aceștia o serie de restricții precum cele privind transportul sau distribuția și de aceea guvernul vrea să-i sprijine financiar, pe această sesiune de proiecte, pe toți acești producători.


Conform ministrului Mediului, valoarea maximă a proiectelor care vor fi finanțate prin acest program este de 200.000 de euro.


Alexe a menționat că, din septembrie, toți producătorii vor fi promovați de Ministerul Mediului pe o platformă online.


Costel Alexe a avut, luni, la Brașov, o întâlnire cu producătorii locali din județ, pe tema procedurii de obținere a mărcii înregistrate "Produs în arie naturală protejată", care a fost lansată la începutul lunii iunie.


De asemenea, ministrul Mediului a luat parte la o întâlnire de lucru privind elaborarea Strategiei naționale forestiere, la care au participat, alături de reprezentanții guvernului, silvicultori, specialiști de la Facultățile de Silvicultură din Brașov și Suceava, precum și cei ai asociației proprietarilor de păduri.


Ministrul a susținut că, în ultimii 20 de ani, România nu a avut o strategie coerentă în silvicultură, deși "nu duce lipsă de specialiști în domeniu".


"De aceea ne-am propus ca această strategie (...) să reflecte noile cerințe ale Comisiei Europene, dar și să fie în acord cu principiile și valorile noastre", a afirmat Alexe, menționând că, recent, prestigioasa revistă "Nature" a prezentat o analiză în care au fost incluse 26 de state europene, dintre care opt care exploatează masiv pădurile și taie pe suprafețe mari, România neaflându-se printre acestea din urmă.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.8189 secunde