Procedura de înmatriculare a autovehiculelor a fost simplificată

379
Procedura de înmatriculare a autovehiculelor a fost simplificată - 1drpciv-1597329873.jpg

Articole recomandate

Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor anunță simplificarea procedurii de înmatriculare a autovehiculelor, în urma publicării în Monitorul Oficial a unui ordin al Ministrului Afacerilor Interne, în care este prevăzută și crearea premiselor pentru furnizarea serviciilor online la unele operațiuni.


Astfel, se dorește furnizarea serviciilor online la operațiunile de eliberare duplicat certificat de înmatriculare, radiere din oficiu sau păstrare combinație număr de înmatriculare, informează un comunicat al DRPCIV.


Ordinul mai prevede posibilitatea înmatriculării unui vehicul nou de către operatorul economic care are ca obiect de activitate vânzarea vehiculelor noi, în numele cumpărătorului, în baza unui contract de mandat încheiat între aceștia.


De asemenea, va avea loc eliminarea unor documente pentru următoarele operațiuni: duplicat al certificatului de înmatriculare (cartea de identitate a vehiculului), înmatriculare/transcriere (fișa de înmatriculare), precum și instituirea verificării conformității plăcilor cu număr de înmatriculare pentru care deținătorul și-a exprimat opțiunea de păstrare, cu standardele în vigoare și calitatea acestora.




În urma publicării documentului, pe 11 august, va avea loc extinderea sferei solicitanților care pot beneficia de autorizații de circulație pentru probe și clarificarea situației categoriilor de vehicule supuse înregistrării la nivelul primarului localității prin armonizarea cu prevederile actului normativ de rang superior.


Ordinul de ministru mai prevede stabilirea unui flux de autorizare provizorie limitată la cinci zile pentru vehiculele care nu prezintă documente de înmatriculare anterioare - în original, perioadă ce poate fi prelungită până la 90 de zile numai cu obținerea unei certificări a identității de la autoritatea competentă (RAR).


"Recomandăm solicitanților serviciilor publice să consulte listele documentelor necesare pe operațiuni de înmatriculare, transcriere, radiere, autorizare provizorie, eliberare duplicat, etc., publicate pe site-ul www.drpciv.ro, înainte de prezentarea la sediile acestora în vederea depunerii documentelor", arată sursa citată.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6535 secunde