Proaspeții absolvenți își pot depune actele pentru șomaj

478
Proaspeții absolvenți își pot depune actele pentru șomaj - proaspetiiabsolventi1-1562776085.jpg

Articole recomandate

Începând de luna aceasta, absolvenții instituțiilor de învățământ în vârstă de minimum 16 ani pot beneficia de o indemnizație de șomaj pentru o perioadă de șase luni. Aceasta reprezintă 50% din valoarea indicatorului social de referință al asigurărilor pentru șomaj și stimulării ocupării forței de muncă în vigoare, dacă tinerii se înregistrează la Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă în maximum 60 de zile calendaristice de la data absolvirii, ca persoană în căutarea unui loc de muncă.

Potrivit reprezentanților AJOFM Constanța, această indemnizație șomaj se acordă după 60 de zile calendaristice de la data absolvirii, perioadă în care absolventul beneficiază de servicii gratuite în vederea angajării (informare și consiliere profesională, medierea muncii, formare profesională).

Precizăm că absolvenții de liceu, indiferent dacă au promovat sau nu examenul de bacalaureat, sunt așteptați să se înregistreze în evidențele AJOFM. Conform legii, elevii care nu au situația școlară încheiată la toate materiile, se pot înregistra în evidențele agenției în termen de 60 de zile calendaristice de la data promovării examenului de corigență, data înscrisă în adeverința eliberată de instituția de învățământ.

În ceea ce privește actele necesare pentru înregistrarea absolvenților, ca persoane în căutarea unui loc de muncă, acestea sunt actul de identitate, actele de studii și de calificare sau adeverința din care să rezulte data absolvirii, în original și copie. La acestea se adaugă adeverința medicală din care să rezulte că persoana este clinic sănătoasă sau aptă de muncă ori că are eventuale restricții medicale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 29 Iunie 2019
Stire din Social : A scăzut rata șomajului
Pagina a fost generata in 0.5053 secunde