Prințul Șerban Cantacuzino a murit. Reputatul om de cultură s-a stins la 90 de ani

259
Prințul Șerban Cantacuzino a murit. Reputatul om de cultură s-a stins la 90 de ani - printulserbancantacuzinoamurit-1519289072.jpg

Articole recomandate

Prințul Șerban Cantacuzino a murit. Descendent al unei vechi familii boierești românești, Șerban Cantacuzino s-a stins din viață la vârsta de 90 de ani. Fiul lui George Matei Cantacuzino a fost membru onorific al Uniunii Arhitecților din România și președintele Fundației Pro-Patrimonio care s-a implicat activ în restaurarea monumentelor istorice din România.


Vestea despre trecerea în neființă a prințului Șerban Cantacuzino a fost dată de Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.


"Cu deosebită tristețe am aflat de trecerea în neființă a Prințului Serban Cantacuzino, personalitate remarcabilă a exilului românesc, un destin marcat de evenimentele politice ale vremii și de moștenirea istorică. Membru onorific al Uniunii Arhitecților din România, Șerban Cantacuzino a fost fondatorul și președintele Fundației Pro-Patrimonio, implicându-se activ în proiecte de renovare și restaurare a unor monumente istorice din România. Excepțional om de cultură, Prințul Cantacuzino participa frecvent la evenimentele culturale organizate de Institutul Cultural Român al cărui prieten și colaborator era. Exemplu de decență, umanitate, implicare civică și dinamism, Prințul Șerban Cantacuzino rămâne un model pentru comunitatea românească din Marea Britanie. Dumnezeu să-l odihnească în pace!", este mesajul publicat de Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, pe Facebook.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5302 secunde