Primul hotel din România care acceptă plata cu Bitcoin

524
Primul hotel din România care acceptă plata cu Bitcoin - transalpina-1523348475.jpg

Articole de la același autor

Un hotel de situat pe Transalpina, cea mai spectaculoasă  și mai înaltă șosea din România, acceptă, din această primăvară, plata cu moneda virtuală Bitcoin.
Recent, Popasul Regelui a introdus posibilitatea de a achita serviciile de cazare și masă prin celebra criptomonedă Bitcoin. Astfel, Hotelul Popasul Regelui este prima unitate de cazare din România care acceptă această modalitate de plată din ce în ce mai folosită de români. 


Bitcoin este un sistem de plată electronică descentralizat, independent de orice sistem bancar și, totodată, o monedă digitală (criptomonedă), creată în 2009 de o persoană sau un grup de persoane care au rămas în anonimat până la ora actuală.
La sfârșitul anului 2015, la nivel internațional, numărul comercianților care acceptă plată prin Bitcoin a depășit 100.000. Printre serviciile care au adoptat revoluționarul sistem de plată se numără comerțul online, hotelurile, barurile, restaurantele, serviciile web și tech, site-urile de jocuri de noroc, de pariuri sportive, agențiile de publicitate etc., însă acest trend tinde să cuprindă tot mai multe website-uri și magazine fizice în Europa și Statele Unite.
"Am înțeles mereu că oamenii au libertatea de a alege și că, mai mult de atât, au nevoie de opțiuni din care pot alege ce este mai reprezentativ pentru ei. Dacă în trecut o plată se putea efectua numai numerar, mai apoi a apărut și opțiunea de plată folosind cardul bancar, iar astăzi tot mai multă lumea își dorește să poată achita un serviciu și prin Bitcoin. Am fost surprins de numărul tot mai mare al solicitărilor de acest gen, venite în special prin intermediul site-ului nostru,  în special din partea turiștilor din afara țării. Am decis că, începând din acest sezon, toți turiștii să se poată bucura de frumusețile Transalpinei și să poată achita serviciile oferite de noi și prin Bitcoin", a declarat Traian Cornea, manager al Hotelului Popasul Regelui Transalpina.


Șoseaua Transalpina se va deschide pentru turiști la dată de 31 mai 2018, însă reprezentanții Secției Drumuri Naționale Târgu Jiu au anunțat că vor trimite utilaje până dincolo de stațiunea Râncă pentru a vedea care este situația stratului de zăpadă. Dacă totul este în regulă, drumul printre nori va putea fi redeschis mai repede, însă totul va depinde de condițiile meteo din următoarea luna.


Situată la o altitudine de 2145 de metri, supranumită și Drumul Regelui, Transalpina este șoseaua care ne poartă printre nori de aproape 2000 de ani, străbătând cinci județe: Alba, Sibiu, Hunedoara, Vâlcea și Gorj. Șoseaua traversează Munții Parâng de la Nord la Sud, este paralelă cu Valea Oltului și Valea Jiului, fiind situată de altfel între acestea, și leagă localitatea Sebeș din județul Alba de localitatea Novaci din județul Gorj.
Transalpina găzduiește nenumărate obiective turistice de poveste, precum: Peștera și Mănăstirea Polovragi (situate la 15 km de Novaci, în Munții Căpățâna), Peștera Muierilor (prima peșteră electrificată din România), Rânca (cea mai populară stațiune turistică de la Transalpina, aflată la o altitudine de 1600 m, la poalele Vârfului Păpușa), Lacul Gâlcescu (cel mai mare lac glaciar din Munții Parâng, la o altitudine de 1925 m), Iezerul Muntinului, Lacul Oasa (panorame spectaculoase) și, nu îl ultimul rând, Valea Frumoasei. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0859 secunde