Primul centru permanent pentru persoanele fără adăpost, inaugurat astăzi la Constanţa

268

Articole recomandate

Constanța are de astăzi primul centru permanent pentru persoanele fără adăpost. Centrul „Sfânta Filofteia” are o capacitate de 50 de locuri, 14 pentru femei și 36 pentru bărbați.


În cadrul unui ceremonial religios, adăpostul a fost inaugurat astăzi în prezența primarului municipiului Constanța, Decebal Făgădău, viceprimarului municipiului Constanța, Costin Răsăuțeanu și a tuturor celor care au contribuit la amenajarea și dotarea spațiului dedicat persoanelor aflate în dificultate.


“Astăzi este un moment de mare bucurie. Comunitatea pune mână de la mână pentru semenii săi și naștem un model prin generozitatea unor oameni cu inimă care s-au alăturat colegilor de la Direcția Generală de Asistență Socială”, a declarat Decebal Făgădău, primarul municipiului Constanța.


Primarul Decebal Făgădău împreună cu viceprimarul Costin Răsăuțeanu i-au mulțumit lui Stere Samara de la Fundația “Sammarina” care a pus la dispoziție gratuit spațiul, Petre Preda de la Asociația „Suflete Deschise” care va asigura hrana beneficiarilor, Arhiepiscopiei Tomisului și doamnei Maria Burchel de la Asociația „Benevolus” care a ajutat cu o parte din dotările centrului.


“Despre asta este viața, despre a ne sprijini unul pe celălalt la nevoie. Mă rog la bunul Dumnezeu să fie cât mai puțini oameni care să aibă nevoie să fie adăpostiți la centrul permanent  “Sfânta Filofteia”, dar sunt convins că cei care vor avea nevoie vor găsi aici un sprijin real,  iar împreună îi vom ajuta să depășească momentul mai greu din viața lor”, a declarat Decebal Făgădău.
 
Adăpostul „Sfânta Filofteia” funcționează la etajul I al Complexului comercial „Doi Cocoși”. Spațiul, în suprafață de aproape 400 mp, a fost reamenajat, compartimentat, utilat și mobilat, în conformitate cu standardele pentru serviciile sociale organizate ca adăposturi de noapte.


Suma totală cheltuită din bugetul local pentru amenajare acestui spațiu a fost de aproximativ 705.000 lei. Adăpostul are o capacitate de 50 de locuri: 1 dormitor pentru femei cu 14 paturi și 1 dormitor pentru bărbați cu 36 de paturi, dotate cu grupuri sanitare și dușuri. Spațiul deține sală de socializare, sală de primire, 1 birou pentru personal și spațiu pentru mașină de spălat.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7318 secunde