Primăria Constanța se luptă cu căpușele și insectele din oraș și din Mamaia

298
După valul de căldură din ultimele zile, s-au înmulțit căpușele și insectele, așa că reprezentanții Primăriei Constanța au început acțiunile de dezinsecție în oraș, dar și în stațiunea Mamaia. Toate spațiile verzi de pe domeniul public sunt luate la rând pentru tratamente de dezinsecție în vederea combaterii căpușelor și insectelor. 


"Aceste acțiuni au avut ca scop menținerea unui nivel scăzut al densității insectelor de disconfort, precum și eliminarea riscurilor de transmitere a unor boli. Substanța folosită este biodegradabilă, se numește K Othrine Profi EC 250 și este avizată de Inspectoratul de Sănătate Publică București, având o sferă largă de acțiune destinată combaterii insectelor care produc disconfort (țânțari, muște, căpușe, gândaci, furnici etc.)", explică Ionela Halciuc, purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanța. 


Potrivit acesteia, persoanele juridice și fizice din municipiu au obligația să efectueze acțiuni de dezinsecție și deratizare ale imobilelor, incintelor și gospodăriilor pe care le dețin, folosind numai substanțele aprobate de Ministerul Sănătății și prestatori autorizați, concomitent cu acțiunile primăriei sau de câte ori este necesar. 


Acțiuni similare vor avea loc în fiecare săptămână, în perioada următoare.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.141 secunde