Prima serie de viitori asistenţi maternali din acest an, la cursuri

470
Prima serie de viitori asistenţi maternali din acest an, la cursuri - primaserie-1614714124.jpg

Articole de la același autor

14 persoane care doresc să devină asistenți maternali au început cursurile de formare susținute de specialiștii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanța. După obținerea atestatelor, cele 14 persoane vor fi angajate ale DGASPC Constanța prin proiectul „TEAM-UP – Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”, inițiat de Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţie, în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța. Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman (2014-2020) - Axa prioritară 4 Incluziunea socială și combaterea sărăciei.

„În acest sens, pentru realizarea obiectivelor asumate, se dorește consolidarea și dezvoltarea rețelei de asistenți maternali la nivelul județului Constanța. Există o serie de condiţii necesare pentru desfăşurarea activităţii de asistent maternal profesionist prevăzute de legislaţia actuală. Astfel, solicitanţii nu pot îndeplini cumulativ calitatea de asistenţi personali şi asistenţi maternali profesionişti, solicitanţii nu pot îndeplini cumulativ calitatea de pensionari şi calitatea de asistenţi maternali profesionişti şi solicitanţii trebuie să aibă drept de folosinţă asupra locuinţei (demonstrat cu acte) şi să asigure o cameră separată, amenajată special pentru copiii ce urmează a fi primiţi în plasament”, precizează reprezentanţii DGASPC Constanţa.

În plus, solicitantul trebuie să primească aviz favorabil exercitării profesiei de asistent maternal profesionist, în urma evaluării psihologice efectuată de psihologul Biroului Alternative de Tip Familial din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa; evaluarea psihologică se va efectua, de asemenea, tuturor membrilor familiei cu care locuiesc persoanele care doresc să devină asistenţi maternali. De asemenea, ei trebuie să aibă o stare de sănătate bună, atestată prin certificat medical eliberat de policlinica teritorială.

Persoanele doritoare se pot adresa de luni până joi, între orele 8.00 şi 16.30, și vineri, între orele 8.00 şi 14.00, la sediul Serviciul Management de Caz pentru Copil – Biroul Alternative de Tip Familial din Constanța, str. Ciprian Porumbescu nr. 2, județul Constanța sau la nr. de telefon 0241/488.648.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7359 secunde