Prima Casă mai primește o gură de oxigen. Guvernul suplimentează fondurile

161
Prima Casă mai primește o gură de oxigen. Guvernul suplimentează fondurile - primacasa-1470845814.jpg

Articole recomandate

Ministerul Finanțelor Publice (MFP) are în vedere suplimentarea plafonului de garanții pentru programul "Prima Casă", urmând ca luna viitoare să se ia o decizie cu privire la continuarea aces-tuia pe termen mediu și lung, a declarat ieri ministrul de resort, Anca Dragu.

"Aceste sume (pentru programul Prima Casă - n.r.) nu trebuie alocate prin buget. Ele nu fac parte din rectificarea bugetară. Sunt garanții care intră în plafonul de garanții. Este un plafon aprobat la nivelul anului 2016 de 8,1 miliarde de lei. Avem în vedere suplimentarea acestui fond pe termen scurt. De altfel, avem în vedere și o analiză care să dea direcțiile prin care acest program să se perpetueze pe o perioadă de timp mediu și lung", a afirmat Anca Dragu.

Ministrul Finanțelor a explicat că viitorul programului "Prima Casă" va depinde de discuțiile cu băncile și cu clienții acestui program.

"Stăm la masă cu băncile, cu investitorii, cu clienții să vedem în ce măsură acest program a fost unul de succes, în ce măsură piața are nevoie de el să continue, cum trebuie să continue și să venim cu această propunere concretă pentru ca programul să fie unul cu predictibilitate, să fie unul pe termen mediu și lung", a mai spus Anca Dragu.

Oficialul MFP a precizat că o decizie cu privire la continuarea programului va fi luată în luna septembrie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3751 secunde