Mai multe ştiri online:

Prevederi noi pentru scutirea de la plata impozitelor și taxelor locale

Ştire online publicată Marţi, 19 Iunie 2018. Autor: Andreea PERHAIȚĂ
Începând de mâine, se extind categoriile de contribuabili care beneficiază de scutirea impozitului pe clădiri, teren sau mijloace de transport.

Potrivit reprezentanților Serviciului Public de Impozite și Taxe Constanța (SPIT), modificările se fac în conformitate cu prevederile Legii nr. 111/16.05.2018 pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal. Astfel, vor beneficia de scutire de la plata impozitului/taxei pe clădirea folosită ca domiciliu în proprietate sau în coproprietate, terenul aferent clădirii și de la plata impozitului unui mijloc de transport (în condițiile legii) și reprezentanții legali ai persoanelor cu handicap grav, handicap accentuat sau încadrate în gradul I de invaliditate.

„Aceștia au dreptul la scutire doar pe perioada în care acordă îngrijire, supraveghere și întreținere, nu doar reprezentanții legali ai minorilor, cum prevedea vechea reglementare.

Scutirea de la plata impozitului pe clădiri, teren sau mijloace de transport pentru persoanele cu handicap grav, handicap accentuat sau încadrate în gradul I de invaliditate, respectiv a reprezentanților legali ai acestora, se operează cu data de 1 a lunii următoare celei în care contribuabilul depune documente justificative în acest sens”, precizează directorul executiv al SPIT Constanța, Virginia Uzun.

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
miercuri, 17 iulie Foto : Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!" 8263 vizite, 0 comentarii Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!"
Tehnologie
miercuri, 17 iulie Foto : Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe! 4020 vizite, 0 comentarii Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe!
Monden
luni, 15 iulie Foto : Cornelia Catanga a făcut infarct! 2957 vizite, 0 comentarii Cornelia Catanga a făcut infarct!
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7753 secunde