Prețuri mai mari la electricitate, de la 1 iulie

264
Prețuri mai mari la electricitate, de la 1 iulie - curent-1559114686.jpg

Articole recomandate

Începând cu data de 1 iulie, consumatorii finali de electricitate vor plăti, în facturi, tarife mai mari pentru transportul și distribuția energiei electrice, potrivit noilor reglementări elaborate de Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei.

Modificarea este necesară pentru că Guvernul a decis, peste capul ANRE, să legifereze un nivel mai mare a ratei reglementate de rentabilitate (deja celebra RRR), pentru actuala perioadă de reglementare, care a început la 1 ianuarie 2019, potrivit Economica.net. 


Astfel, nivelul RRR decis de Guvern este de 6,92%, care se aplică bazei de active reglementate, semnificativ mai mare decât nivelul actual (care a fost redus de ANRE), de 5,66% pentru activele existente și 6,66% pentru cele noi.


Ca atare, potrivit unui ordin ANRE publicat deja în Monitorul Oficial, "costurile de capital prognozate determinate de aplicarea provederilor art. 79 alin (8) din Legea energiei electrice și a gazeor naturale nr. 123/2012, cu modificările și completările ulterioare, se includ în veniturile liniarizate aferente celei de-a patra perioade de reglementare. Corecțiile rezultate aferente perioadei corespunzătoare din anul 2019 sunt luate în considerare la stabilirea tarifelor de distribuție aplicabile în anul 2019, începând cu data de 1 iulie 2019".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3374 secunde