€ 4.7204
£ 5.2539
$ 4.2231

Mai multe ştiri online:

Prețuiți-vă viața! Renunțați la consumul de droguri!

Ştire online publicată Sâmbătă, 22 Septembrie 2018. Autor: Mirabela ȘERBĂNESCU
George Drăgan
Prețuiți-vă viața! Renunțați la consumul de droguri! - drogurigeorgedragan-1537546905.jpg
Asociația „Tomis Antidrog” din Constanța solicită modificarea de urgență a cadrului legislativ, care permite consumul de droguri „ușoare” fără o răspundere penală.

„Ne arătăm îngrijorarea, dar și indignarea, privind acest proiect legislativ care va conduce, cu siguranță, la o creștere substanțială a consumului de droguri și care va permite, din nou, deschiderea magazinelor «de vise». Într-o societate în care nu se investesc bani în prevenția și educarea tinerilor privind consumul de droguri, alcool sau tutun, această măsură vine ca o încurajare privind consumul”, a declarat George Drăgan, președintele asociației.

Tocmai de aceea, în lunile octombrie și noiembrie, vor fi demarate o mulțime de acțiuni în unitățile de învățământ constănțene, care au ca scop explicarea, în fața tinerilor, a pericolelor la care se expun. Reamintim că etnobotanicele (drogurile sintetice) reprezintă o nouă categorie de droguri psihoactive, create în urma experimentelor și a cercetărilor conduse asupra compoziției și a efectelor drogurilor psihoactive deja existente.

De obicei, acestea sunt produse în locații ascunse sau în laboratoare clandestine. Problema este că drogurile sintetice au aceleași efecte ca drogurile psihoactive populare, cum ar fi cocaina, morfina sau canabisul și au în compoziție substanțe chimice legale disponibile pe piață.

„Chiar dacă efectele rezultate sunt aceleași cu cele ale drogurilor populare, structura lor chimică este complet diferită de a acestora”, a adăugat George Drăgan. 

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7845 secunde