Președintele Sindicatului Sanitas: "Teama că lucrăm cu bolnavi infectați există"

532

Articole de la același autor

În județul Constanța, ca și în întreaga țară avem o mulțime de cadre medicale infectate cu noul coronavirus. Cu toate acestea, slujitorii lui Hipocrate, acei oameni cu halate albe continuă să își facă datoria, atât cei care lucrează în spitalele Covid, cât și ceilalți.

Totuși, susține președintele sindicatului Sanitas Constanța, Nicolae Manea, toți lucrează foarte greu, pentru că în ultima perioadă a crescut considerabil incidența numărului de cazuri SARS-CoV-2. Pentru eforturile pe care le depun la locurile de muncă, sindicatul face tot posibilul ca oamenii să își primească drepturile ce li se cuvin, să nu mai stea "cu sabia deasupra capului", că nu își primesc salariile sau sporurile. Mai mult decât atât, aceștia au intrat și în posesia voucherelor de vacanță. Probleme există doar la Spitalul Orășenesc Hârșova, unde nu sunt bani, pur și simplu pentru aceste vouchere.

Legat de stimulentul de 2.500 de lei, se pare că de acesta nu au beneficiat toți angajații. Președintele Sanitas a precizat că, potrivit Ordonanței nr. 43 se stipula foarte clar că banii promiși îi primesc cei care au efectuat una dintre cele cinci operațiuni: transportul pacienților cu Covid, de evaluare, de diagnosticare, de tratament și de echipare. "Aceștia au primit banii, numai că, între timp, a apărut Legea nr. 82, care spunea că suma aceasta ar trebui să fie primită de întregul personal medical, dacă în unitate au fost bolnavi confirmați sau suspecți de Covid. Deci, în această situație, ar trebui să primească banii marea majoritate a salariaților din spitale, dar pentru asta trebuie să mai existe și bani. Din păcate, nu există finanțare. De aceea, noi facem, în continuare, demersuri, pentru ca oamenilor să le fie acordate aceste drepturi", a declarat pentru "Cuget Liber", Manea.

Referitor la cadrele medicale infectate, în mare parte, acestea s-au întors la serviciu, dar sunt și alții care sunt încă în concediu medical. "Este extrem de greu să treci printr-un episod de genul acesta. De exemplu, cei care au avut forme severe de coronavirus se află încă acasă. Un coleg mi-a spus, de curând, că se simte încă rău, la câteva săptămâni de la infectare. Deci, totul depinde de cât de mult agent viral a intrat în organism, depinde de organismul fiecărei persoane în parte și de ce complicații a avut parte, după infecția cu Covid. Ca și până acum, oamenii își vor face și de acum înainte datoria, conform fișei postului, fără nicio problemă, dar teama că lucrează cu bolnavi infectați există. A nu avea teamă, înseamnă că ești irațional, iar asta nu este deloc benefic. Important este că oamenii își fac treaba, că nu sunt demisii în județul Constanța, dar societatea să respecte distanțarea socială, să poarte măști. De populație depinde dacă se limitează efectele pandemiei sau nu", a completat Manea. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3083 secunde