Preşedintele Klaus Iohannis participă la cel de-al şaselea Summit al Iniţiativei celor Trei Mări

303
Preşedintele Klaus Iohannis participă la cel de-al şaselea Summit al Iniţiativei celor Trei Mări - 62121338-1625716715.jpg

Articole de la același autor

Preşedintele Klaus Iohannis participă, joi şi vineri, la cel de-al şaselea Summit al Iniţiativei celor Trei Mări (I3M), organizat în Bulgaria, precizează Agerpres. Potrivit agendei, joi, şeful statului participă la dineul oficial prilejuit de reuniune. Vineri, el va participa la summitul organizat la Palatul Naţional al Culturii din Sofia, urmând să susţină o conferinţă de presă comună cu omologii din Bulgaria, Rumen Radev, Polonia, Andrzej Duda, şi Letonia, Egils Levits.

Administraţia Prezidenţială a arătat, într-un comunicat, că evenimentul la nivel înalt de la Sofia marchează reluarea activităţilor în format fizic ale Summitului, inclusiv ale Forumului de Afaceri al I3M (aflat la a treia ediţie), după Summitul Virtual din 2020 de la Tallinn, organizat în condiţiile restrictive impuse de pandemia de COVID-19.

De asemenea, Administraţia Prezidenţială a indicat că summitul din acest an reprezintă un nou pas în procesul de consolidare a I3M. În cadrul reuniunii din Bulgaria, discuţiile vor viza evaluarea progreselor înregistrate. Se va pune accent, în special, pe implementarea listei de proiecte strategice prioritare de interconectare agreate la Summitul de la Bucureşti. De asemenea, vor fi discutate şi vor fi luate decizii privind reperele dezvoltării viitoare ale Iniţiativei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5434 secunde